Даниил Медведев има реалните шансове да оглави световната ранглиста още

...
Даниил Медведев има реалните шансове да оглави световната ранглиста още
Коментари Харесай

Медведев постигна нов успех в Акапулко и е все по-близо до позицията на номер 1

Даниил Медведев има действителните шансове да оглави международната класация още при започване на другата седмица, а за задачата би трябвало просто да доближи с един кръг по-напред от Новак Джокович, който също редом взе участие в различен шампионат. Спечелването на купата в Акапулко пък би било задоволително за Медвдев да оглави международната класация, абстрахирайки се напълно от резултатите на сегашния лидер в подреждането, като през днешния ден международният номер две направи нова уверена крачка към реализирането на сходен сюжет. Московчанинът изигра съвсем непогрешим дуел, с цел да разгроми ветерана Пабло Андухар с 6:1 6:2 и по този начин да се класира за четвъртфиналите в мексиканския град, където го чака среща с американеца Томи Пол.

Медведев започва вихрено, пробивайки още първото подаване на съперника в мача и след това самичък на собствен ред трябваше да избавя точка за пробив, което съумя да стори и поведе на бърза ръка с 3:0. Последваха два следващи извоювани гейма на нула от страна на топ поставения, чиято серия най-сетне беше спряна след почивката и Андухар се записа в резултата, само че нямаше сили за освен това и сетът скоропостижно отиде в сметката на любимеца.

Доминацията на първенеца от US Open продължи с цялостна мощ във втората част, където той печелеше цели 91 % от точките си на първи начален удар и в същото време рядко си позволяваше да не вкара някой от ретурите си в очертанията на корта. Всичко това докара до преднина от 4:0 в интерес на руснака, която нямаше по какъв начин да бъде наваксана и вторият в в света се поздрави с разгромна победа.

Two down, three to go ✌️ eases into the quarter-finals at Acapulco with a 6-1 6-2 victory over Pablo Andujar.
— Tennis TV (@TennisTV)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР