Даниил Медведев и Стефанос Циципас винаги си ни предлагали съдържателни

...
Даниил Медведев и Стефанос Циципас винаги си ни предлагали съдържателни
Коментари Харесай

В поредна класика между двамата: Циципас пречупи Медведев и е финалист в Синсинати!

Даниил Медведев и Стефанос Циципас постоянно си ни предложили съдържателни и оспорвани конфликти между тях, макар че съвсем постоянно московчанинът е излизал победител в тях. Днес обаче Циципас прекъсна тази отрицателна за себе си наклонност и победи Медведев за пръв път на открити твърди кортове в кариерата си. Миналогодишният полуфиналист поемаше доста повече опасности в хода на мача и смелостта му беше възнаградена, тъй като в последна сметка се наложи със 7:6(6) 3:6 6:3 и по този начин си подсигурява място на финала в Синсинати, където ще премери сили с голямата сензация в надпреварата, а точно международния номер 152 - Борна Чорич.



Циципас влезе несигурно в мача и пропусна два следващи форхенда от привидно печеливша позиция, което разреши на Медведев да реализира пробив на старта. Впоследствие гъркът неколкократно разнородни чудесно играта с къси топки, само че първият сервис на московчанина работеше безотказно и той затвърди задатъка си. Четвъртият подложен нямаше желание да се трансформира в лесна плячка за съперника си и усили доста излизанията си към мрежата, а този метод му донесе положителна смяна и той най-сетне се разписа в резултата.

Световният номер едно обаче продължаваше да е извънредно стабилен и неутрализираше безпроблемно съвсем всяка една офанзива на своя конкурент. По-нискоранкираният тенисист постоянно не устояваше на темпото в дългите замени и правеше обезверени опити за завършващи удари, които водеха до съществено количество грешки. Медведев пък играеше извънредно покрай главната линия и правеше всичко допустимо да управлява събитията на корта, но последователно Циципас мина напълно към осъществяването на подсечени бекхенди и въпросната тактичност го изведе до равенството при 3:3 гейма.

Офанзивата на елина продължи с цялостна мощ, като способът сервис-воле действаше безотказно за него и ненадейно Стефанос обърна нещата до 4:3 в своя изгода. Постепенно форхендът на руснака стартира да се пропуква от ден на ден, до момента в който седмият в света удряше топката все по-чисто. Медведев най-сетне спря пропадането си и организира серия от уверени сервис геймове, с което си обезпечи изиграването на тайбрек. Там първенецът от Монте Карло безусловно летеше по корта и видяхме по какъв начин осъществя няколко бързи комбинации за задатък от 3:1 точки. Отговорът на Медведев не закъсня и се стигна до 3:3, само че пристигна ред на следващата брилянтна къса топка от ракетата на гърка и неговите смели прояви бяха възнаградени с успех в траялия над час първи сет.

This match is living up to the hype! gets the better of Medvedev 7-6(6)
— Western & Southern Open (@CincyTennis)
Изминалите събития по никакъв метод не тормозиха някогашния победител в шампионата, който скоропостижно отбрани началния си удар, а по-късно се възползва от трите двойни неточности на Циципас и още веднъж поведен с ранен брейк. Този път лидерът в схемата не разреши на противника си да навакса толкоз бързо своя пасив и зае извънредно нападна позиция. Руснакът пласира съществено количество мощни дланови удари и не след дълго разполагаше с преднина от 3:0.

Пропадането на четвъртия подложен продължи с цялостна мощ и 198-сантиметровият тенисист нямаше никакви проблеми да се откъсне напред с респектиращото 5:0. Наглед всичко във втората част изглеждаше решено, единствено че гъркът надви в 14 от идващите 15 разигравания и получи три шанса за връщането и на втория пробив. Наред бяха поредност от извънредно неубедителни ретури от страна на седмия в света и имахме тъждество в общия резултат.

No.1, not done
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР