Даниил Медведев и Анди Мъри са двамата финалисти на турнира

...
Даниил Медведев и Анди Мъри са двамата финалисти на турнира
Коментари Харесай

Медведев и Мъри ще спорят за титлата в Доха

Даниил Медведев и Анди Мъри са двамата финалисти на шампионата по тенис в Доха (Катар) с награден фонд 1,377 милиона $.

Руският тенисист се наложи над Феликс Ожер-Алиасим с 6:4, 7:6(7). Двубоят стартира с пробив на сметката на руснака, само че канадецът изравни за 4:4 гейма. Световният №8 незабавно осъществя втори пробив и затвори частта при идващото си подаване.

Втория сет двамата тенисисти си размениха по още един пробив, преди да се стигне до тайбрека. 9-ият в света Ожер-Алиасим пропусна три сетбола. Медведев се поздрави с успеха с първия си мачбол след 1 час и 57 минути игра.

В другия полуфинал британецът Анди Мъри надделя Иржи Лехечка с 6:0, 3:6, 7:6(6). В първия сет шотландецът игра изрично и не даде късмет на своя конкурент. Чехът поведе с 3:0 гейма във втората част, което му обезпечи удобен задатък и му разреши да изравни сетовете. В третата част двамата си размениха по два пробива, преди тайбрека, като 21-годишният Лехечка пропиля цели пет мачбола. В тайбрека Анди Мъри също пропусна мачбол, само че при втората си опция постави точка на разногласието.

" Не знам по какъв начин завоювах, това е един от най-невероятните обрати в кариерата ми. Знаех, че той сервира за първо присъединяване на край, тъй че желаех да го слага напрегнат. Знам, че е мъчно да сервираш за мач в такава обстановка, само че почтено казано не знам по какъв начин съумях да обърна ", показа Мъри, чиито шест победи през тази година са пристигнали в решителен сет.

Медведев е спечелил и двата си дуела против Мъри досега. Финалът на шампионата стартира в 17:00 часа българско време.

HEAVYWEIGHT CLASH
— Tennis TV (@TennisTV)

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР