Даниил Медведев е вторият финалист на Откритото първенство на Австралия.

...
Даниил Медведев е вторият финалист на Откритото първенство на Австралия.
Коментари Харесай

Непобедимият Медведев подчини Циципас и е на втори финал от Големия шлем

Даниил Медведев е вторият финалист на Откритото състезание на Австралия. 25-годишният руснак и подложен под №4 пласира 17 аса и отстрани петия в схемата Стефанос Циципас с 6:4, 6:2, 7:5 по-късно повече от два часа.

Така той продължи фамозната си серия от следващи победи на 20, като цяла една дузина от тях са против играчи от топ 10.

Шампионът от Финалите на АТП имаше съществено преимущество в първите два сета с доста солидна игра от дъното на корта, а в третия той поведе с 3:1. В този миг се появиха съмнения в играта на Медведев и атинянинът се възползва, с цел да върне брейка. При 4:3 в своя изгода даже имаше късмет за втори пробив, само че руснакът го отрази с ас, а по-късно осъществя брейк за 6:5 и това се оказа решаващо.

Направи усещане, че високият 198 сантиметра колос изпращаше извънредно разнообразно топката по ширината на корта, като 43 % от ударите му бяха ориентирани към форхенда на противника, а останалите 57 % - към бекхенда.

"Не беше елементарно. В третия сет той направи съвсем същото, както против Рафа, когато обърна развоя на мача и по-късно стигна до успеха. Стегнах се, даже бях поуплашен в един миг. Все отново това е 1/2-финал в Големия шлем. Имах някои съмнения на мой сервис. При 3:4 той имаше брейкбол, само че в този основен миг направих ас. Останах в мача. При 5:5 направих няколко невероятни удари, пробив още веднъж. Успях да управлявам нервите си в края. Не знам какво щеше да стане, в случай че се беше стигнало до четвърти сет ", разяснява спечелилият, който наниза 46 печеливши удара против едвам 19 на противника.

"Може би тежкият дуел с Рафа му се е отразил, тъй като още в първия сет видях, че има проблеми, когато го движа по корта. Това се стремях да върша до края ", добави той.

Медведев за повторно ще се бори за купа от Шлема след финала на Откритото състезание на Съединени американски щати през 2019 година, когато загуби в пет сета от Рафаел Надал.

В мача за трофея в неделя пък той ще се изправи против осемкратния първенец Новак Джокович, против който има 4 загуби и три победи.

"Първият път играх против един от най-великите. Сега ще срещна различен от най-великите. Не знам какво ще се случи, само че опитът ми към този момент е по-голям. Нямам доста напрежение. Той в никакъв случай не е губил на край тук от осемте пъти до момента. Той има повече напрежение, с цел да гони Роджър Федерер и Рафа с купите от Големия шлем. Ако играя добре, мога да печеля. Той има доста повече опит, само че и доста повече какво да губи ", разяснява след срещата московчанинът, който преди две години завоюва Sofia Open.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР