Даниил Медведев е на втори пореден финал на Откритото първенство

...
Даниил Медведев е на втори пореден финал на Откритото първенство
Коментари Харесай

Медведев мина през разправия и отнесе Циципас

Даниил Медведев е на втори следващ край на Откритото състезание на Австралия. Във втория полуфинал той съкруши Стефанос Циципас - 7:6(5), 4:6, 6:4, 6:1.

В неделя той ще срещне Рафаел Надал. И обстановката припомня на тази от предходната есен в Ню Йорк, когато руснакът препречи пътя на Новак Джокович за две страхотни достижения - купа №21 и четири от Големия шлем за година. Сега Рафа е пред успех №21 в Мейджър шампионат.

Двубоят на Медведев с Циципас още веднъж донесе скандални и противоречиви моменти, както постоянно се случва в борби сред двамата на корта. А театър имаше единствено до третия сет, по-късно международният №2 нямаше проблеми да реши разногласието по-рано от предстоящото.

В откриващата част двамата небрежно завоюваха сервис геймовете си. Гъркът взе единствено една точка (!) на началните удари на съперника си. Въпреки това той дръпна с минипробив при започване на тайбрека и поведе с 4:2. Медведев обаче стигна до поврат.

Във втория сет Циципас сподели забележително равнище и с пробив в съдбоносен миг изравни общия резултат - 1:1.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/01/Медведев арбитър Мелбърн 2022 АП.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

При сядането на скамейката си първата ракета на Русия подвигна скандал на съдията на стола, протестирайки, че бащата на Циципас му дава инструкции за " всяка точка ". Той увеличи звук на арбитъра, можеше да чуе следното:

" Погледни ме, на теб приказвам! "

Последва и обидна подготовка. Малко преди този момент реферът бе предизвестил Циципас. Медведев обаче продължи да подрежда и по този начин влезе в съблекалнята. Факт бе, доказан и от коментаторите на " Евроспорт ", че бащата на Циципас е нарушил разпоредбите (не за първи път).
https://www.clubz.bg/uploads/2022/01/Циципас татко Мелбърн 2022 АП.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " /> Бащата на Циципас гледа сервис на своя наследник.

В третия сет Медведев бе напът да допусне нов пробив още в самото начало, само че избави две точки и поведе. Това бе преломният миг. Не след дълго той взе гейм на противника си на неговия сервис и си върна задатъка. Нататък Циципас не можеше да се опълчва, като че ли рухна душевен.

Така четвъртият сет продължи небрежно, а мачът - два часа и 25 минути.

След края двамата тенисисти се поздравиха доста хладно, без да разменят и дума. А Медведев се извини на съдията. В неделя той може да реализира втората си купа от Шлема, освен това поредна - след тази на US Open.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР