Даниил Медведев е хванал гребена на вълната и по никакъв

...
Даниил Медведев е хванал гребена на вълната и по никакъв
Коментари Харесай

Шампионът Медведев: Доскоро трудно побеждавах дори юноши; това наистина бяха твърди кортове

Даниил Медведев е хванал гребена на вълната и по никакъв метод не желае да слиза на земята, като през вчерашния ден завоюва своята пета купа от сериите " Мастърс ". Руснакът не остави съвсем никакви шансове на Яник Синер и затвърди позициите си на най-успешния състезател от началото на сезона, а в случай че съдим по думите на някогашния номер едно след мача, то той се любува същински на играта си сега и евентуално това е единствено началото:

" Не съм печелил толкоз огромна купа в последната година и половина. Точно поради това в един миг започнах да трептя. Не бих споделил, че бях стегнат, тъй като не ме беше боязън от успеха, само че се развълнувах повече, в сравнение с би трябвало и това ми пречеше да поднасям, което ми коства пробива преднина при започване на втория сет. Хубаво е, че изпитвах въпросното възприятие относително рано в мача и съумях да се събера в точния момент, с цел да затворя срещата. За пръв път съм " Мастърс " първенец като татко. Не мисля обаче, че щерка ми въобще се вълнува от това и просто желае нейният татко да се прибере допустимо по-рано вкъщи, което не всеки път е в мой интерес, колкото и да обичам.

Истината е, че бях в сериозна психическа дупка преди началото на шампионата в Ротердам. Тренирах дружно с юноши в академията Муратоглу и от време на време ми беше мъчно даже против тях в подготвителните ни мачове. Тогава се обърнах към треньора си и го попитах по какъв начин се чака да победя Себастиан Корда на Аустрелиън Оупън, откакто не мога да се оправя даже с тези 18-годишни момчета, а той просто отвърна, че не бих могъл да го направя.

Всичко това е зад тила ми и обърнах напълно нещата в моя изгода, откакто записах няколко победи и си върнах самочувствието. В момента съм по-щастлив от всеки път и се любувам на своя тенис. Вероятно имах известна доза шанс, тъй като Яник имаше доста тежка борба против Карлос, до момента в който аз бях в леглото по същото време. Насладих се същински на техния мач, а допускам, че и публиката остана очарована от видяното.

Мога само да поздравя Яник, тъй като той напредва доста съществено през тази година и в предходните си мачове безусловно унищожаваше топката, само че може би аз сполучвам да плана малко по-добре неговата игра и го заставям да прави повече неточности. Надявам се и за в бъдеще да му сътворявам сходни проблеми, тъй като нямам подозрение, че ще се срещаме още доста пъти в заключителните етапи на конкуренциите.

Накрая бих желал да благодаря на корта. Не знам кой е виновен за настилката тук, само че желая да му благодаря, тъй като това към този момент в действителност беше корав корт, а както знаете, то аз съм експерт по въпроса " - приключи шеговито Медведев.

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР