Даниил Медведев безспорно беше тенисистът, към когото бяха насочени най-големите

...
Даниил Медведев безспорно беше тенисистът, към когото бяха насочени най-големите
Коментари Харесай

Медведев отрази 9 сетбола, за да сломи съпротивата на Сонего в първия си мач за сезона!

Даниил Медведев несъмнено беше тенисистът, към който бяха ориентирани най-големите упования преди началото на предишния сезон, откакто точно руснакът на US Open 2021 по отношение на Новак Джокович по пътя към Календарен Шлем, триумфирайки с първия си " мейджър " трофей. Московчанинът започва уместно 2022-ра с постигане до финала на Откритото състезание на Австралия, където по извънредно трагичен метод загуби от Рафаел Надал, само че резервира форма в идващите месеци и съумя да се възкачи на трона в международната класация. Генерално видяно обаче годината на Медведев значително се разви много по-лошо от прогнозите на тенис обществото, в доказателство за което се трансфораха едвам двете му завоювани АТР трофеи, тези в Лос Кабос и Виена, като за похлупак на всичко, то той приключи на седмата позиция в крайния образ на класацията на АТР за сезона.

" Нова година, нов шанс " са споделили хората и през днешния ден, воден от тези думи, първата ракета на Русия излезе на корта в Аделаида за откриващата си среща от тазгодишната тенис акция в Тура, като на старта на мощната АТР 250 конкуренция жребият го изправи против непредсказуемия Лоренцо Сонего. Сблъсъкът сред двамата състезатели се оказа същинско тенис представление за феновете по трибуните, само че в последна сметка Медведев в действителност имаше потребност от шанс и оцеля, спасявайки девет сетбола в първия сет, с цел да се поздрави с успеха след час и 39 минути игра - 7:6(6) 2:1 и отричане. С триумфа си международният номер 7 се класира за втория стадий на надпреварата, където го чака среща с Миомир Кецманович.

Още през цялото време на дуела някогашният първенец от US Open опитваше чрез по-бързото си напредване по корта да пресира своя противник, но италианецът надалеч не се поддаваше на сериозния напън и реализираше куп впечатляващи уинъри от дланния си удар, с цел да отрази неколкократно брейкболи. С достигането на финалната фаза от частта, привидно ненадейно на база видяното, проблемите за руснака на сервис се оказаха елементарно забележими, като той постоянно пропускаше с първото си подаване и това го изправи против цели девет сетбола в границите на два гейма, но точно в тези мигове любимецът остана невъзмутим и показва класата си, с което провокира изиграването на тайбрек.

В него наклонността международният номер 47 да пласира непроменяемо първия си сервис се резервира, като той се трансформира и в главното му оръжие да поддържа равенството на корта до втората промяна на полетата. При 6:6 в дългия гейм и несъмнено изпънати нерви до краен лимит, Медведев изненада първенеца от Мец като излезе на мрежата да приключи офанзивата си, при което получи своя първи сетбол, който оползотвори посредством бомбен начален удар и отмъкна откриващия сет, траял цели 81 минути.

На старта на втората част Сонего ясно даде да се разбере, че към момента не е споделил последната си дума за конфликта и пласира поредност от фамозни ретури, която му разреши да излезе напред с пробив задатък. Отговорът на международния номер 7 обаче по никакъв метод не закъсня и още в идния гейм видяхме рибрейк, който беше вкоренен от носителя на един " мейджър ", до момента в който в последвалата отмора новобранецът повика доктор на корта и употребява правото си за медицински таймаут. Световният номер 47 направи знак, че се усеща добре след 3-минутната намеса, само че изигравайки едвам три точки, усети, че физическият дискомфорт в играещата му дясна ръка не го е напуснал и без да поема непотребни опасности в самото начало на сезона, се допита до щаба си и взе решението да се откаже.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР