Даниил Медведев беше принуден да пропусне почти целия клей сезон,

...
Даниил Медведев беше принуден да пропусне почти целия клей сезон,
Коментари Харесай

Нова седмица и нов финал: Медведев ще спори за трофея на надпреварата в Хале

Даниил Медведев беше заставен да пропусне съвсем целия клей сезон, откакто претърпя интервенция от херния, само че надали страда изключително от този факт, имайки поради откритата му злоба към аленото покритие. Новият международен номер едно незабавно се върна в оптимална форма на корта и демонстрира, че има всички нужни качества, с цел да бъде доста сполучлив върху тревата. Плоските удари и мощно сервиране вършат руснака извънредно сложен за побеждаване при толкоз бързи условия на игра и през днешния ден той справедливо се класира за втория си следващ край на най-старата тенис настилка в света.

Миналогодишният първенец от US Open срещна сериозна опозиция в конфликта си против локалния представител Оскар Оте и даже трябваше да отразява сетбол в откриващия сет, само че не се съобщи до последно и обърна нещата в своя изгода, с цел да победи с крайното 7:6(3) 6:3 и по този начин откри място в разногласието за купата на конкуренцията в Хале, където го чака среща с един всред Ник Кирьос и Хуберт Хурач.

Още в началните минути можехме да забележим какъв брой са сходни стиловете на двамата състезатели, а Медведев несъмнено не беше по никакъв начин удовлетворен да играе против свое копие и не знаеше по какъв метод да пречупи съпротивата на германеца. Водачът в схемата непрекъснато влизаше в деструктивни монолози, което докара до спад в неговата централизация и Оте осъществя непредвиден пробив за преднина от 5:3. Впоследствие международният номер 51 даже разполагаше със сетбол, единствено че позволи двойна неточност на него и наподобява, че напрежението го скова изцяло, тъй като към този момент просто не беше същия състезател и любимецът измъкна сета в тайбрек.

Непоставеният играч въпреки всичко продължи да се бори и правеше чудесно усещане с разнообразните си отигравания. Оте постоянно прибягваше до къси топки и нееднократно сполучливо трансферира близо двуметровия си противник. Московчанинът обаче към този момент нямаше желание да бъде воден от отрицателните страсти и дочака своя миг, реализирайки брейк за задатък от 4:2 гейма, който задържа до последно и по този начин откри място в дуела за трофея.

2 finals in 2 weeks! ends Oscar Otte`s run with a 7-6 6-3 win, booking his place in the final ✅
— Tennis TV (@TennisTV)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР