Даниил Медведев бе въвлечен във втората си изключително тежка битка

...
Даниил Медведев бе въвлечен във втората си изключително тежка битка
Коментари Харесай

На косъм от отпадането: Медведев оцеля в 5-сетов трилър с Хуркач и е в топ 4 на АО

Даниил Медведев бе замесен във втората си извънредно тежка борба при тазгодишната си акция на Откритото състезание на Австралия, само че след нов петсетов трилър се класира за полуфиналите в Мелбърн. Руснакът, който е повторен финалист в конкуренцията, трябваше да се изправи против деветия подложен Хуберт Хуркач, който някогашният номер едно имаше опция да надвие доста по-лесно, но собственоръчно се вкара в съществени неприятности, от които в последна сметка след 4-часов престой на корта излезе в ролята на победител - 7:6(4) 2:6 6:3 5:7 6:4.

С това Медведев си подсигурява място във финалната четворка на Аустрелиън Оупън, постигайки това за трети път в последните четири години, като в опит още веднъж да доближи мача за купата, ще се изправи против един всред олимпийския първенец Александър Зверев и лидера в долната половина на схемата Карлос Алкарас.

Двубоят започва извънредно оптимистично за московчанина, който се нуждаеше от едвам няколко игрови минути, преди да откри надзор в разиграванията и да пробие подаването на колоса. Впоследствие някогашният първенец от US Open се оказа на една точка разстояние от това даже да дублира преднината си, само че изправен до стената, полякът най-сетне разкри на какво е кадърен първият му сервис и оцеля, като се възползва от известния спад в нивото на третия подложен, с цел да заличи пасива си. Оттам насетне подаващите постановиха напълно господството си в конфликта и скоропостижно бяхме отведени до тайбрек, където Медведев се оказа миропомазан от рутинна неправилност на съперника, с цел да се снабди с преимущество от минипробив, като в остатъка от дългия гейм се показа напълно на начален удар и заслужи триумфа в откриващия сет.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР