Даниил е новият видински митрополит, обяви току-що патриарх Неофит след

...
Даниил е новият видински митрополит, обяви току-що патриарх Неофит след
Коментари Харесай

Св. Синод избра епископ Даниил за нов Видински митрополит

Даниил е новият видински митрополит, разгласи преди малко патриарх Неофит след гласуването на членовете на Св. синод. Той е получил 11 гласа, а 2-ма от владиците са избрали Герасим. Двамата бяха избрани на епархийските избори преди седмица, а през днешния ден членовете на Св. Синод избраха за нов Видински митрополит Драговитийски свещеник Даниил. Светските имена на новия епископ са Атанас Трендафилов Николов. Роден е на 02.03.1972 година в Смолян.

Завършва главно и приблизително обучение в родния си град. През 1996 година записва и учи Английска лингвистика в СУ „ Св. Климент Охридски “, а на идната година пренасочва образованието си в Богословския факултет при същия университет.

През 1997 година е признат като послушник в Хаджидимовския манастир „ Св. Георги “ под духовното управление на приснопаметния Неврокопски митрополит Натанаил. На 07.08.1999 година е постриган от него в монашество, а на идващия ден е ръкоположен за йеродякон.

През 2002 година приключва БФ на СУ „ Св. Климент Охридски “.

На 21.07.2004 година е изпратен на смирение в Роженския манастир „ Рождество Богородично “. На 27.11. същата година е ръкоположен от епархийския му архиерей за йеромонах.

На 01.06.2006 година е възведен в архимандритско достолепие.

По решение на Св. Синод на 20.01.2008 година е хиротонисан за свещеник с купата Драговитийски в ПКСХП „ Св. Александър Невски “ и назначен за викарий на Неврокопския митрополит. Такъв остава до 15.06.2010 година, когато по молба на митрополита на Съединени американски щати, Канада и Австралия Йосиф е назначен за негов викарий, която служба извършва и до през днешния ден.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР