Даниеле Де Роси, който тази вечер ще изиграе последния си

...
Даниеле Де Роси, който тази вечер ще изиграе последния си
Коментари Харесай

Де Роси трогна тифозите на "Рома" с емоционално писмо

Даниеле Де Роси, който довечера ще изиграе последния си мач с екипа на " Рома ", трогна тифозите с прочувствено писмо. Капитанът прекара цялата си кариера досега в своя роден клуб.

Де Роси, международен първенец с Италия през 2006 година, има над 450 мача за " римските вълци ".

Писмото на капитана към тифозите:

" Защо се усмихваш, момче? "

" Защото съм благополучен! "

" А за какво си толкоз благополучен? "

" Защото имам екип на Рома! "

" Не е ли менте? "

" Не! е И вуйна ми заши номерата "

" А в случай че ти кажа, че като пораснеш, ще носиш този екип повече от 600 пъти? "

" Ще кажа, че даже и един-единствен път ще ми бъде повече от задоволителен ".

Гледам тази остаряла фотография и си давам сметка какъв щастливец съм. Късмет, който в никакъв случай не съм приемал за даденост и надали в миналото ще съумея да се отблагодаря. Това беше дълго и забавно пътешестване, в което постоянно движеща мощ ми е била любовта. Сега желая да изкажа благодарността си. Когато споделям " Благодаря ", за мен това не са празни думи, те са изпълнени със наличие, тъй като зад тях стоят лица и хора, които срещнах по пътя си.

Искам да благодаря на всички в Рома - семейство Сенси, президентът Джеймс Палота, всички дами и мъже, които работят и не престават да работят в Тригория.

Треньорите, всички без изключения, които ме научиха на всичко. Лекарите и медицинския щаб, без които сигурно щях да изиграя по-малко мачове. Съотборниците ми, които са моето семейство. Ще ми липсва това всекидневие. Благодаря на Бруно, който видя нещо в мен и ме докара в школата на Рома.

Там срещнах другари за цялостен живот. Благодаря и на Франческо (б.р. Тоти). Наследих капитанската лента от един брат, необикновен футболист, най-хубавият, който е носил тази фланелка. Не всеки има шанса да играе паралелно до идола си 16 години. Сега аз с почитание ще предам лентата на Алесандро (б.р. Флоренци). Той също е мой брат, който е доста заслужен за тази чест.

Благодаря и на родителите си, че ме научиха на най-важните неща в живота - да се отнасям с хората по този начин, както желая да се отнасят с мен и да оказвам помощ на хората в потребност Благодаря на хората в Остия, на фамилията си - без вас щях да съм половин човек. Благодаря на всеки почитател на Рома. Всички вие сте повода да избера този град и този живот още веднъж и още веднъж. Преди няколко години 26 май стана черна дата в нашата история. Аз също си мислех, че няма да мога да съм кадърен да се усмихнана този ден, само че това се промени, откакто видях татуировката на почитател. Той беше написал " 27 май и вятърът продължава да духа ".

Не знам името му, само че знам, че животът ще продължи и на 27 май. Винаги съм усещал и чувствал вашата обвързаност, само че това, което ми показахте в последните няколко дни ме трогна надълбоко. Най-големият подарък, който може да ми извършите в този момент е да загърбите болката и гнева и да подкрепим дружно единственото нещо, за което всички ни е грижа, единственото, което е на първо място и всеки - Рома.

Никой няма да ви обича повече от мен.

До скоро,

Даниеле Де Роси ".

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР