Даниела Николаева живее от пет години на ул. Баба Илийца

...
Даниела Николаева живее от пет години на ул. Баба Илийца
Коментари Харесай

Писмо от САЩ, написано през 1971 г., изненадващо се появи в софийска пощенска кутия

Даниела Николаева живее от пет години на ул. Баба Илийца в столичния квартал Лагера. Преди няколко дни тя изненадващо намира в пощенската си кутия писмо, изпратено на 19 февруари 1971 година от Понтиак – 60-хиляден град в щата Мичиган.

За писмото научих от фотография във Facebook и историята към него ме развълнува. Не единствено тъй като е писано три месеца, преди да се родя. Не единствено поради особеното напрежение и сексапил, което носи всяко писмо, пристигнало от другия завършек на света в разгара на Студената война. А и поради онази тайнственост в жанр Пол Остър – някой да пусне в кутията ти писмо, което е за напълно различен адрес и от напълно друга ера.

Помолих Даниела да опише повече за екзотичното писмо. Ето нейния роман.

Видях в пощенската кутия пъстър плик и първата ми мисъл беше, че е реклама от вида „ Вие бяхте определен за безвъзмездна процедура “. Да, само че не. Видях ръкописния почерк, остарялото мастило, знака USA. До този миг към момента имаше късмет да е някаква реклама, само че след това погледнах по-отблизо и видях, че клеймото е достоверно: Понтиак, 19 февруари 1971 година Това беше доста необичайно.

Писмото е за Наталия Димитрова. Бързо помислих какви са имената на съседите ми, а за по-сигурно огледах табелите на пощенските кутии. Не – нямаше Димитрови. На плика беше изписано улица „ Вела Пеева “ – споделих си, че е малко евентуално това име да се е запазило...

Цялата история можете да прочетете в LadyZone.bg
Да получиш в София писмо от Съединени американски щати, написано през 1971 година "Молбата ми е посредством тази обява в LadyZone.bg да се опитаме да намерим Наталия Димитрова или нейните наследници, с цел да предам писмото " - споделя Даниела, която намира плика в пощенската си кутия
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР