Даниела Дариткова и Даниела Малешкова, които дадоха положителни проби за

...
Даниела Дариткова и Даниела Малешкова, които дадоха положителни проби за
Коментари Харесай

Караянчева: Тримата депутати са добре, парламентът продължава работа

„ Даниела Дариткова и Даниела Малешкова, които дадоха позитивни проби за ковид, са добре. Те нямат признаци, само че ще си останат у дома за 28 дни “. Това съобщи пред БТВ ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.
„ Доктор Дариткова е практикуващ доктор, от четвъртък е в изборния си регион, където е работила с доста пациенти, измежду които е имало и такива със подозрения за ковид и евентуално оттова се е заразила “, сподели още Цвета Караянчева, като посочи, че РЗИ ще откри контактните й лица. Тя добави, че не се е чувала с депутата от Движение за права и свободи Хасан Адемов, който пръв бе диагностициран с ковид. Караянчева получавала информация за положението му от неговите сътрудници от Движение за права и свободи и макар че е в болница, все още той е добре.
„ Всички депутати са тествани, чакат се резултатите от още към 30 представители, които са се тествали по местоживеене. Очакваме информация от Районните здравни инспекции. За благополучие, Народното събрание има задоволително представители с негативни проби и ще продължи да заседава “, добави тя.
„ Утре имаме съвещания на комисиите по енергетика, правна комисия и комисия по бюджет и финанси. Имаме специфичен ред за влизане и излизане, за гласуванията, ще коства повече време, само че сигурността е по-важна, като се изключи сътрудниците от Българска социалистическа партия, които не поддържат този метод, мисля, че това са положителни ограничения и оттук насетне за тези три-четири дни, които остават, ще сработят “, съобщи още Караянчева. Тя посочи, че дебатите ще се водят единствено от избрани представители на обособените групи, гласуването пък ще е по групи, които ще се пропущат настрана да дадат своя избор.
В идващите дни следва решението за метода на работа, решението за удължение на изключителното състояние, закона за енергетиката и корекцията на цените там, които следва да се преглеждат, актуализацията на бюджета и промени в Закона за изключителното състояние. „ Утре сутринта ще заседават комисиите, следобяд ще бъде пленарното съвещание, в събота ще има предложение сред първо и второ четене, в неделя заседават комисиите, а в понеделник в 9 часа е второто четене в зала на тези три законопроекта, тъй като решенията за изключителното състояние минават на едно четене в зала “, добави тя.
На въпрос дали ще бъдат замразени депутатите поради рецесията, Цвета Караянчева отговори, че самата тя не счита, че това не е добър вид. „ Според мен не би трябвало да се замразяват заплатите, а да се подари една трета от заплатите по районите, от които са определени. Ние от ГЕРБ към този момент дарихме 100 000 лв. и считам, че това е по-работещият вид. Не може популизъм по време на рецесия, дано да се смирим, всеки да даде част от себе си и от своите средства, с цел да може да помогне там, където е потребен “, безапелационна бе тя. Председателят на Народното събрание посочи, че депутатите от ГЕРБ ще заплатят тестванията за ковид, които са им направени, като ще дарят средствата на лечебните заведения, където тестванията са направени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР