Даниела Дариткова е новият председател на парламентарната група на ГЕРБ.

...
Даниела Дариткова е новият председател на парламентарната група на ГЕРБ.
Коментари Харесай

Дариткова оглави парламентарната група на ГЕРБ

Даниела Дариткова е новият ръководител на парламентарната група на ГЕРБ. Това заяви водачът на групировката Бойко Борисов на ексклузивен брифинг на 28 март. По думите му тя е уважавана от партията, лекар, човек с качества и можела да управлява групата.

Д-р Дариткова е магистър по Здравен мениджмънт. Депутат е в 41-ото, 42-рото, 43-ото и 44-ото Народно заседание. Член е на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, ръководител е на парламентарната здравна комисия.

"Никога няма да мога да бъда Цветанов в парламентарната група. Моят главен приоритет ще е да диря разговора и да реализирам оптимално вероятния консенсус в полза на българските жители ", бяха първите думи на Дариткова в коридорите на Народното събрание след оповестяването й от Борисов за новия началник на неговите депутати. Тя е уверена, че търсенето на едно държание без експанзия ще даде различен образ на Народното събрание. Дариткова сподели също, че ще търси устойчивото парламентарно болшинство, което е извънредно значимо, с цел да действа държавното управление и да се покаже непоклатимост в страната.

"Колегите от парламентарната група ми подариха маратонки, с цел да продължа да тичам в дългия политически маратон ", се похвали пък Цветан Цветанов, който по-рано денем подава оставката си като народен представител в деловодството на Народното събрание.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който до последно твърдеше, че Цветанов, Цачева и двамата заместник-министри не би трябвало да подават оставки, пожела на Даниела Дариткова "цветя и рози по пътя й прашен и карамфили за нашата обич ". Той даде обещание да я поддържа, когато има защо. Но не скри терзанията си, че ще има избрани проблеми с работата оттук насетне в Народното събрание сред другите парламентарни групи.

Председателите на парламентарните групи на "Обединени патриоти " и "Воля " - Волен Сидеров и Веселин Марешки, не виждат проблем с кворума след напускането на Цветан Цветанов и направиха поръчка, че ще работят безпроблемно с наследничката му.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР