Даниел Сваровски, който основа компания за кристали - Swarovski със

...
Даниел Сваровски, който основа компания за кристали - Swarovski със
Коментари Харесай

Защо производителят на кристали Swarovski влиза в бизнеса с диаманти?

Даниел Сваровски, който основа компания за кристали - Swarovski със своето име преди 125 години, е казвал: " Диамантите са за супер богатите, само че аз желаех да основа камък, който всяка жена може да си разреши да носи. "

Неговата пра-пра-внучка Надя Сваровски в този момент е част от борда на шефовете на компанията. Тя е напът да създаде диаманти, които да са на единствено по-достъпни за клиентите, само че и по-стойностни, написа Fortune.

Нейната концепция е да сътвори диаманти в лаборатория, които да са био идентични с действителните.

" Те лишават доста по-малко сила, с цел да се създадат, а и не вредят на хората или планетата ", споделя наследницата на империята Swarovski по време на среща на най-влиятелните дами в света в Лондон.

До този миг компанията е стояла настрани от бизнеса с диаманти.

" Говорили сме с хора, които се занимават с търговия на диаманти. Те ни споделят: " Ние сме за всичко, което свети. Моментът, в който изкопаете диаманти, ние ще бъдем ваши клиенти ", добавя Сваровски.

По думите ѝ диамантената промишленост е мощно обезпокоена от навлизането на производителя на кристали в нея. В отговор на това компанията за диаманти Dr Beers предлага своя линия такива, създадени в лаборатория. Те костват 50% по-малко от тези, добити от земята и съгласно Сваровски потокът от предлаганите от Dr Beers ще намали още цените.

Според Надя Сваровски фирмите могат да намерят още по-добра концепция, вместо да добиват диаманти от земята, само че те към момента не желаят да влагат толкоз време и пари.

Откакто се причислява към фамилния бизнес през 1995 година, Сваровски е върнала компанията към стилните ѝ корени. Нейният дядо си е партнирал с Коко Шанел и Кристин Диор и тя е желала също да открие своята фешън икона, с която да работи. Наследницата е видяла подобаващ дизайнер в лицето на Алекзандър Маккуин. Тя реализира и сполучливо съдействие с Даниел Либескинд, с цел да оформят дружно звездата за върха на коледното дърво Рокфелер.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР