Даниел Шварц е изпълнителен директор на Restaurant Brands International -

...
Даниел Шварц е изпълнителен директор на Restaurant Brands International -
Коментари Харесай

Шефът на Burger King задава един въпрос на всички кандидати за работа

Даниел Шварц е изпълнителен шеф на Restaurant Brands International - компанията-майка на веригите за хранене Burger King, Tim Hortons и Popeyes. В бизнес средите е нещо като звезда, тъй като заема поста, когато е едвам на 32 години и то след бързо нанагорнище на корпоративната стълбичка.

Това, че на относително ранна възраст ръководи сполучливо компания за милиарди, свидетелства по едно и също време за интелигентността и трудолюбието на Шварц. Самият той обаче цени едно от тези две качества повече от другото.

През The New York Times ръководителят споделя, че когато интервюира претендент за работа, постоянно му/ѝ задава един въпрос.

" Питам ги: " Умен ли си или работиш крепко? ". Търся работливи хора. Прекалено доста чиновници си мислят, че няма да им се постанова да поставят старания, тъй като са умни. А скромността е извънредно значима ", споделя Шварц.

Той споделя, че получил най-хубавите уроци от родителите си.

" Те постоянно се отнасяха с почитание към другите хора. Това се е врязало в мозъка ми. Светът е дребен, животът е къс, би трябвало да бъдем положителни един с различен. Затова на работа в никакъв случай не викам ", добавя Шварц.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР