Даниел Рикардо твърди, че не е притеснен от явното фаворизиране

...
Даниел Рикардо твърди, че не е притеснен от явното фаворизиране
Коментари Харесай

Рикардо не е притеснен от фаворизирането на Верстапен

Даниел Рикардо твърди, че не е обезпокоен от явното фаворизиране на съотборника му Макс Верстапен от страна на тима на Ред Бул. В решителната част от предишния сезон единствено младата холандска звезда получи усъвършенствания мотор на Рено, до момента в който австралиецът довърши годината със остарялата версия.

При договарянията за новия контракт с Верстапен неотдавна шефът на отбора Кристиан Хорнер разгласи пред медиите, че в дълготраен проект желае да построи тима си към холандеца. Явно това обаче не тормози Рикардо, който има вяра, че ще получи същия късмет, както съотборникът си през 2018 година.

"Признавам, че думите на Хорнер не бяха това, което желаех да чуя. Не прочетох изявлението му в медиите, тъй като той ме изпревари и пристигна незабавно да приказва непосредствено с мен. Призна, че фактически го е споделил, само че не е желал аз да го приема по този метод. Увери ме, че с Макс ще получим от страна на тима идентичен късмет по време на шампионата и тимът няма да работи в негова изгода ", разяснява Рикардо.

"Да, той получи новия мотор предходната година, а аз остарелия. Така беше и не ми беше леко, само че от време на време би трябвало да схванеш шефовете си, тъй като и за тях това решение не е било елементарно. Наистина имам вяра, че Хорнер е почтен с мен и няма да има фаворизиране на някого от двама ни през 2018 година ", приключи австралиецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР