Даниел Рикардо от Ред бул спечели състезанието за Гран при

...
Даниел Рикардо от Ред бул спечели състезанието за Гран при
Коментари Харесай

Даниел Рикардо грабна победата в Китай с изумително каране и отлична стратегия

Даниел Рикардо от " Ред бул " завоюва надпреварата за Гран при на Китай, трети кръг за сезона във Формула 1. Австралийският водач, който започва едвам шести, имаше най-хубавата тактика в безредната конкуренция на пистата в Шанхай.

Състезанието беше доста трагично, а излизането на колата за сигурност в 32-ата обиколка промени обстановката. Тогава от " Ред бул " вкараха двамата си водачи в бокса за нови гуми и това им даде огромно преимущество. На пистата обаче Рикардо се пребори по необикновен метод, изпреварвайки Люис Хамилтън, Себастиан Фетел и Валтери Ботас с прелестни маневри.

Втори зад австралиеца приключи Ботас, който в края удържа офанзивите на своя съотечественик Кими Райконен. Състезанието се оказа неуспех за " Ферари ", които стартираха от първа редица, само че не съумяха да завоюват.

Хамилтън не беше на равнище през цялата конкуренция и остана пети. Все отново звездата на " Мерцедес " се класира четвърти, поради наказване от 10 секунди на Макс Верстапен. Лидерът в шампионата Себастиан Фетел, който завоюва първите два старта и старите първи в Китай, приключи едвам осми.

GETTTTTTTTT IT DANIEL!
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР