Даниел Рикардо не е убеден, че Ферари може да бъде

...
Даниел Рикардо не е убеден, че Ферари може да бъде
Коментари Харесай

Рикардо не е убеден, че иска да кара за Ферари

Даниел Рикардо не е уверен, че Ферари може да бъде идващият му отбор във Формула 1. След като Макс Верстапен преподписа до края на 2020 година, управлението на Ред Бул чака австралиецът да вземе решение за нов контракт след 2018. " Много благо от тяхна страна " призна Рикардо. " Искат да задържат Макс и мен в тима, обаче аз не бързам още. Много почитам Ред Бул, само че към момента имам доста време, с цел да обмисля добре нещата. "

28-годишният водач показа, че единствената му цел е да бъде в най-хубавата кола за в бъдеще. В последните сезони " най-хубавата кола " несъмнено е Мерцедес,с която Ботас не се показва по най-блестящия метод. Ако наклонността продължи и през 2018 година, немският тим сигурно ще търси по-силен съотборник на Люис Хамилтън.

Друга алтернатива за Рикардо може да бъде Ферари. По всичко проличава, че отборът от Маранело излиза от дългата рецесия и техният болид към този момент е много конкурентен на Мерцедес. Там, също по този начин, към момента се състезава последният червен първенец Кими Райконен, само че той несъмнено не демонстрира постоянството и резултатите отпреди десетина години. Като прибавим и обстоятелството, че Дани има италиански корени, вероятността да се обвърже с Ферари наподобява висока.

" Ако кажа, че не ми е фантазия да карам за Ферари, ще излезе, че нямам интерес ", дипломатично съобщи Рикардо. " Но думата " фантазия " е прекомерно мощна. Мечтата ми е да печеля международна купа с най-хубавата кола, не знам какво друго да кажа. "

Между редовете сякаш се чете безапелационното предпочитание на Дани да вдигне купата без значение с кой тим. От друга страна, хипотетично Себастиан Фетел надали би желал някогашния си сътрудник от Ред Бул още веднъж за съотборник, този път във Ферари. Австралиецът прибавя: " Не съм уверен, че Фетел би желал мен. Не знам дали той има властта да споделя на тима кой да му бъде съотборник, само че няма да мисля по този въпрос. За мен е значимо да не преставам да карам на същото високо равнище и това ще дефинира ориста ми. “
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР