Даниел Рикардо е направил най-много изпреварвания през 2017 и замени

...
Даниел Рикардо е направил най-много изпреварвания през 2017 и замени
Коментари Харесай

Рикардо е шампион по изпреварвания за 2017


Даниел Рикардо е направил най-вече изпреварвания през 2017 и размени миналогодишния първенец по този индикатор – неговия съотборник Макс Верстапен. Като цяло, обаче, изпреварванията са намалели на половина, откакто болидите станаха по-бързи и по-широки.

Според статистиката, която разгласиха Пирели, за 20 надпревари са осъществени 435 изпреварващи маневри. За съпоставяне, през 2016 при 21 съревнования е имало общо 866. Рикардо оглавява листата с общо 43 изпреварвания, от които 13 са направени на " Силвърстоун ". В Англия водачът на Ред Бул започва 19-и и се придвижи до пета позиция.

Верстапен, който през 2016 е оглавявал класацията с 78 маневри, тази година е съумял да направи единствено 22. Това, обаче, не е малко, поради че холандецът отпадаше още при започване на много кръгове.

Макс, обаче, дели първа позиция с Хамилтън за водач, който е бил изпреварван минимум. И двамата са позволили някой пред себе си едвам 2 пъти за целия сезон.

Класацията на Пирели не включва изпреварвания, които са направени при старта, както и такива, които са били в следствие от щета или затваряне на изоставащи с една обиколка.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР