Даниел Пеев сподели, че гръцкият Фойникас (Сирос) остава фаворит срещу

...
Даниел Пеев сподели, че гръцкият Фойникас (Сирос) остава фаворит срещу
Коментари Харесай

Даниел Пеев: Фойникас остава фаворит

Даниел Пеев показа, че гръцкият Фойникас (Сирос) остава любимец против Монтана в борбата сред двата отбора за класиране на четвъртфиналите в шампионата Чалъндж къп. Тази вечер българският отбор се наложи с 3:1 в първата осминафинална среща.
" Особено за млади състезатели е извънредно значимо да имат евроучастие, да се демонстрират на европейската сцена, да премерят сили с тимове, които при всички положения са с по-големи бюджети и с одобрени чужденци. Във всяко едно равнище в евротурнирите се сблъскваш с по-силни съперници. Това е скъп опит, който един млад играч може да добие и аз се веселя, че състезателите на Монтана правят оценка това ", сподели Пеев след срещата.
" Фойникас продължава да бъде любимец, тъй като е по-опитният тим. Евентуална чиста победа за тях значи златен гейм в личната им зала. Определено тимът, който е хазаин във втората среща, има преимущество ", разяснява треньорът на Монтана.

" Трудно ми е да кажа дали съм очаквал три победи в Европа, по-скоро не. Получава се историческо присъединяване, дебютно, с победа на осминафинал. Останахме единственият български тим, който да пази достойнството на българския клубен волейбол. Това е радостното ", сподели Пеев.
" Имаме проблеми, когато резултатът е еднакъв до края, там позволяваме бързи точки, които на практика са решаващи. Но в последните геймове при сходни резултати се опитваме да почистваме оптимално играта си и не подхващаме никакви непотребни опасности, с цел да понижим опцията за неточност. Искахме да опипаме почвата и с флот сервис, и с отскок. Видя се, че се получиха пробойни с флот сервиса и се опитахме да задържим положително осъществяване на флот ", съобщи наставникът на Монтана.

" След като спечелихме през днешния ден, това значи, че казусът не е физически. Ние сме доста добре готови физически. Проблемът за през днешния ден беше дали има психическа отмалялост от тридневните борби за Купата на България. Там ми беше опасението, само че момчетата съумяха да преодолеят загубата от финала, която в действителност тежеше, тъй като желаеха да се покажат пред лична аудитория. Тази победа ще ни помогне още по-бързо да почистим главите ", приключи Даниел Пеев.

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР