Даниел Митов върна светкавично мандата за съставяне на правителство на

...
Даниел Митов върна светкавично мандата за съставяне на правителство на
Коментари Харесай

ГЕРБ върнаха светкавично мандата. Радев: Благодаря за улеснението! |

Даниел Митов върна стремително мандата за сформиране на държавно управление на президента Румен Радев.

Номинираният за министър-председател от втората по бройка парламентарна политическа мощ - ГЕРБ-СДС получи досието малко след 9:30 от президента, в наличието на ръководителя на парламентарната група Десислава Атанасова и Томислав Дончев.

Атанасова показа решението на парламентарната група да излъчи Даниел Митов за министър-председател на президента, който му разпореди съставянето на държавно управление.

" Уважаеми господин президент, както беше декларирала нашата парламентарна група още през цялото време, за жалост, ние не виждаме опция вторият мандат да бъде осъществен. Ще би трябвало още на момента, в осъществяване на конституционните процедури, да Ви дава писменото ни мнение, че предлагаме вторият мандат да се счита за неосъществен и да продължим нататък конституционната процедура, като, несъмнено, да Ви дадем опция да действате по-нататък ".

Благодаря за улеснението - отвърна президентът и след здрависване сред двамата вторият мандат за сформиране на държавно управление в границите на 46-ото Народно заседание отиде в историята.



По-рано през днешния ден Атанасова, Митов и Дончев дадоха конференция в централата на ГЕРБ, на която показаха проектокабинета. Целта на излъчването на номинации е хората да имат опция да видят какъв е капацитетът на обединението ГЕРБ-СДС, изясни ръководителят на ПГ Десислава Атанасова. .
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР