Даниел Лорер от Продължаваме промяната потвърди, че той ще е

...
Даниел Лорер от Продължаваме промяната потвърди, че той ще е
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Аз съм една от кандидатурите за еврокомисар на България, очакваме и предложението на ГЕРБ

Даниел Лорер от " Продължаваме промяната " удостовери, че той ще е едната от двете кандидатури за европейски комисар на България и посочи, че от политическата групировка чакат да схванат и коя ще е кандидатурата на ГЕРБ.

Според него е допустимо новият български еврокомисар да поеме ресора, освободен от Мария Габриел - на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта.

" - Аз ще съм едната от двете кандидатури за еврокомисар на България. Очакваме сътрудниците от ГЕРБ да предложат и тяхното име.

- Кой е ресорът, който ще поемете?

- Това е напълно в ръцете на ръководителя на Европейска комисия. Логиката подсказва, че в случай, че ресора на госпожа Габриел беше освободен едвам преди няколко седмици, доста допустимо същият сектор да бъде даден и на бъдещия български комисар.

- Притеснява ли ви това, че в случай че от ГЕРБ предложат жена, то тя може да има предимство?

- Не, не ни тормози. Равенството на половете е извънредно значимо. Ние в България се радваме да живеем в общество, където това е реалност от доста време- и в науката, и в политиката, и в бизнеса дамите са доста блестящо показани у нас, тъй че ние може би го усещаме по-малко. Но е значимо да се знае, че Европейска комисия на ръководителя Фон Дер Лайен стартира с отношение 15:12 - мъже:жени. По средата на тази комисия Ирландия се наложи да размени комисаря си и той беше сменен от мъж с жена, тъй че стана 14:13. Сега даже и да бъде определен мъж за представител на България, това още веднъж ще върне комисията в съотношението, с което тя е почнала, тъй че нямаме никакъв проблем с рамките, към този момент сложени от сегашния ръководител на Европейска комисия.

- Това може ли да докара до напрежение сред вас и ГЕРБ?

- Ние работим дружно за това държавно управление и назначението на номинация за еврокомисар е напълно прерогатив на премиера. Премиерът е решил, че освен Политическа партия, а и ГЕРБ ще могат да излъчат своя кандидатура, тъй че мисля, че това е един добър знак за добър звук.

- Може ли да породи напрежение въпреки всичко?

- Градивно напрежение постоянно има, вие го виждате и в Народното събрание и значимото е България да се движи наред и най-важното - да имаме представител на масата на Еврокомисията, когато се вземат решение съдбините на целия континент ", сподели Лорер.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР