Даниел Крейг официално подписа договор за главната роля в предстоящата

...
Даниел Крейг официално подписа договор за главната роля в предстоящата
Коментари Харесай

Даниел Крейг с главна роля в екранизацията на скандален роман

Даниел Крейг публично подписа контракт за основната роля в идната екранизация на романа на Уилям Бъроуз " Queer ". Режисьор е Лука Гуадино. 

Daniel Craig to follow gay Knives Out role with ‘Queer’ film by Call Me By Your Name director
— PinkNews (@PinkNews)
Режисьорът

Най-известният филм на италианския режисьор е " Призови ме с твоето име " по едноименния разказ на Андре Акиман от 2007 г. 

Филмът наблюдава сантименталната връзка сред 17-годишният Елио Перлман и 24-годишният Оливър, помощник на бащата на Елио. Този филм трансформира Тимъти Шаламе в един от най-търсените артисти в кино промишлеността.

" Призови ме с твоете име " печели Оскар за най-хубав приспособен сюжет и е номиниран в три други категории. 

Лука Гуадино намерено приказва за своята половост. От 2017 година, живее с Фердинандо Филомарино. Двамата имат голям брой взаимни работни планове. 
 Режисьорът Лука Гуаданино с актьорите Тимъти Шаламе и Арми Хамър
Писателят

Уилям Буроуз, дружно с Алън Гинсбърг и Джак Керуак е икона на бийт поколението. 

Повечето от неговите творби са полуавтобиографични, той намерено написа за пристрастеността си към хероина, книгите му са изпълнени със сънища, халюцинации и препратки, които  и до ден сегашен не престават да провокират читателя. 

Още с дебютния си роман „ Junkie “ той скандализира публиката и рецензията. Третият му разказ „ Голият обяд “ затвърждава позицията му като безспорен модернист в писането.

" Голият обяд " е една от последните книги в Съединени американски щати " преследвани " за непочтено наличие. Книгата поражда толкоз доста диспути за природата на писането, че творбата на Бъроуз заживява личен живот.

Писателят губи надзор върху творбата си. 

През годините той е освен ентусиазъм за начинаещи писатели, само че и мощно въздействие върху музиканти като Роджър Уотърс, Пати Смит, Генезис П-Орридж, Иън Къртис, Лу Рийд, Лори Андерсън, Том Уейтс и Кърт Кобейн. 

Писателят е бисексуален. Tой ревностно пази това в загадка до момента в който е млад, само че след това става намерено хомосексуален. В творбите му постоянно се вижда гневна рецензия срещу хомофобията.
 Уилям Бъроуз
Произведението 

" Queer " в началото е написан като продължение на " Junkie ", който е оценен като прекомерно къс и незанимателен за издание. Бъроуз губи интерес към ръкописа и избира да не се връща към него, дори  и откакто " Junkie " e оповестен.

Голяма част от наличието на " Queer " не може да бъде оповестено в Съединени американски щати по това време, защото хомосексуалните сцени се цензурират. 

Джак Керуак се възхищава на творбата. 

" Queer " e публикуванa през 1985 година с ново встъпление.

Il regista Luca Guadagnino vorrebbe girare un film basato su " Queer " di William Burroughs.
Se il progetto si realizzasse, sarebbe solo il secondo film tratto dai libri dello scrittore, dopo " Pasto nudo " di David Cronenberg del 1991.
— Adelphi Edizioni (@adelphiedizioni)
Актьорът

54-годишният Даниел Крейг ще се превъплъти в облика на срамежливия и нерешителен в себе си Уилям Лий, който споделя за живота си в Мексико сити. В мексиканска столица той преследва освободеният от работа в американския флот Юджийн Алертън.

След като към този момент не е част от поредицата за Бонд, звездата наскоро разкри, че самичък е предложил гибелта на героя си след премиерата на " Казино Роял ".

Актьорът ще изиграе облика на Лий, който по едно и също време се сприятелява и се пробва да преследва освободения от работа в американските военноморски сили Алертън. 

Образът на моряка е основан на действителния другар на създателя, Аделбърт Люис Маркър.

Ролята на Лий е издирван внезапен завой в кариерата на Крейг и сигурно няма по-подходяш човек от Лука Гуадино, който да направлява процеса. 

Уилям Бъроуз сигурно би се усмихнал на иронията негов персонаж да бъде изигран от сътрудник 007. 

Но приживе писателят е привикнал с хаоса, налудничавите съвпадения, голямото проваляне и непредвидения успех. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР