Даниел Иванов-Аоияма бразилеца Кайсей в първи кръг на турнира “Хару

...
Даниел Иванов-Аоияма бразилеца Кайсей в първи кръг на турнира “Хару
Коментари Харесай

Даниел Иванов-Аоияма тръгна с победа в първия турнир без публика

Даниел Иванов-Аоияма бразилеца Кайсей в първи кръг на шампионата “Хару башьо ” в Осака. Втората за сезона класическа конкуренция се организира без аудитория, а тези ограничения бяха подхванати поради разпространяването на ковид.

Борецът от Елхово през днешния ден съумя да избута 200-килограмовия си противник си отвън очертанията на дохьото, употребявайки техниката “ошидаши ”.

Във втория ден конкурент на “Синята планина ” ще бъде Икиой. Българинът е с негативен баланс против него – 10-15.

В конкуренцията вземат участие и двамата сумисти с сан “йокодзуна ” Хакухо и Какурю, които не сбъркаха на старта и надвиха над съперниците си, надлежно Ендо и Дайейшо.

Заради ковид за първи път в историята типичен шампионат по сумо се организира без аудитория. Борците би трябвало да си мерят температурата по два пъти дневно. Ако някой от тях, треньорите им, съдиите или други длъжностни лица заболее от ковид, даже и при индивидуален случай, шампионатът ще бъде преустановен неотложно. При температура над 37.5 градуса е належащо да бъде известен ръководителят на антикризисния щаб. Ако се откри, че покачването на температурата се дължи на друго, а не на ковид, сумистът ще може да продължи присъединяване си в шампионата. На борците им е предложено да пътуват до Двореца на физкултурата и спорта в Осака с такси, като разноските ще бъдат поети от Асоциацията. Съдиите и другите длъжности лица не носят маски на лицата си по време на конкуренцията. Японската асоциация по сумо ще понесе обилни загуби – единствено за билети би трябвало да върне на ентусиастите към 1 милиарда йени (10 млн. долара). /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР