Даниел Димитров-Данчо Релето от страховитата банда за отвличания Наглите“ е

...
Даниел Димитров-Данчо Релето от страховитата банда за отвличания Наглите“ е
Коментари Харесай

Поли Културиста издал Данчо Релето за крадените коли

Даниел Димитров-Данчо Релето от страховитата тайфа за отвличания „ Наглите “ е бил публикуван, че още веднъж краде коли от своя приятел Прокопи Прокопиев-Поли Културиста, оповестява „ Телеграф “. Така Министерство на вътрешните работи е схванало къде е тайният гараж на Релето, в който разфасова крадените коли. Двамата лежаха дружно в пандиза като част от „ Наглите “.



Прокопи Прокопиев-Поли Културиста

Само за към 18 месеца откогато бе предварително освободен за положително държание от Софийския централен затвор, Данчо Релето е съумял да открадне 4 автомобила Toyota C-HR. За две от колите към този момент има импортиран обвинителен акт и до дни Релето ще бъде изправен пред съда, потвърдиха източници.

Става дума за обири на тойоти от този модел, осъществени на 13 март и 6 април тази година. 49-годишният Данчо Релето е работил в комбина с 47-годишния Петър Берберов-Бербера.

Двамата бяха хванати при акция на Столична дирекция на вътрешните работи на 7 април в столичния квартал „ Надежда “. Оперативната информация в Министерство на вътрешните работи била пристигнала точно от Поли Културиста. Релето е проследен при кражбата на втория автомобил, който свил от 30-годишна жена, която паркирала колата си наоколо до блок 412 в жк „ Младост “.

Задигнатата тойота била откарана в гараж на ул. „ Дравски пердах “ 14 в „ Надежда “. Гаражът е благосъстоятелност на сестрата на Бербера Мариела Берберова. В момента щом вкарал крадената кола вътре, служителите на реда подхванали дейности и закопчали с белезници Релето и Бербера.

Вътре се оказало, че е и откраднатата на 13 март тойота от улица „ Марин Тодоров “ 15 в столичния квартал „ Хладилника “.

Първата открадната кола била към този момент с сменени регистрационни табели, които се оказало, че са свалени от напълно различен автомобил. В гаража криминалистите намерили още куп крадени табели от други коли, устройства за взломяване, тапи за заглушаване на аларми, както и специфична джаджа, приспособена напълно за отключване на модел Toyota C-HR, разкриха още проверяващите.

От фирмения сервиз на марката се шашнали, че Данчо Релето разполага с компютър, от който е видно, че е допустимо да се започват моторите на коли, от вида и модела на марката.

В момента Релето е в ареста дружно с Димитър Симеонов-Митко Турчина, откакто през ноември отмъкнаха Toyota C-HR от паркинг в квартал „ Дружба “. 

По-късно от прокуратурата оповестиха, че прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда против двама мъже за укривателство на движими движимости.

Д.Д. и П.Б. са упрекнати за това, че за времето от непостоянен час на 06.04.2023 година до към 05,40 часа на 07.04.2023 година в гараж в ж.к. „ Надежда “ в София, при изискванията на продължавано закононарушение с две действия, за да набират за себе си имотна полза са укрили 2 леки автомобила марка „ Тойота “ на обща стойност 86 274 лева

Леките коли са добити посредством закононарушение, като в багажниците им се открити техните регистрационни табели, а върху тях са били сложени регистрационни табели на други коли. Д.Д. е упрекнат и за това, че е държал в същия гараж радиосредства, които излъчват в етера, без да има позволение за това.

Разследването е завършило за 8 месеца с внасяне на обвинителен акт в съда.

Предстои делото против Д.Д. и П.Б. да продължи в Софийски областен съд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР