Даниел Асенов спечели Купа Странджа за трети път в бляскавата

...
Даниел Асенов спечели Купа Странджа за трети път в бляскавата
Коментари Харесай

Даниел Асенов с трета Странджа, Александър Хижняк е №1 на турнира

Даниел Асенов завоюва " Купа Странджа " за трети път в блестящата си кариера. Многократният ни европейски първенец взе трофея и в 71-вото издание на шампионата, откакто не трябваше да се бие на финала в категория до 52 кг. Причината е, че противникът му Габриел Ескобар (Испания) има вирусно заболяване.
 Мира Потконен е най-хубавата боксьорка на
Мира Потконен е най-хубавата боксьорка на " Купа Странджа "

Финландката завоюва конкуренцията при 60-килограмовите

Купата за най-хубав боксьор на шампионата отиде при международния първенец от Хамбург 2017 Александър Хижняк (Украйна). Той беше безапелационен през цялата конкуренция в столичната зала " София ", Във финала в категория до 75 кг Хижняк се оправи изрично с 5-0 съдийски гласа над Вадзим Панку от Беларус. Освен международен първенец Хижняк е два пъти европейски, като победи в Храков през 2017 година и в Минск 2019 година. 24-годишният войник има опит на шампионата в София, като е победител в категорията си и от предходната година.

С третата си " Купа Странджа " Даниел Асенов се изравни с Серафим Тодоров. Лидери по този индикатор са Даниел Петров и Цачо Андрейковски, които имат по 4. След награждаването Тайсъна призна, че няма никакво време за отмора.

" Прибираме се за два-три дни, едвам си освежим багажа, и се качваме на Белмекен. Този шампионат беше добра подготовка за олимпийската подготовка през март в Лондон. Радвам се, че завоювах трофея за трети път, само че малко скърбя, че не съумях да играя на финала поради почитателите, които бяха пристигнали да гледат. На кантара сутринта разбрах, че испанецът е болен. Яд ме е, тъй като имам да му връщам от европейското в Минск ", показа Асенов.

Така българските боксьори приключиха 71-вото издание на " Купа Странджа " с 3 златни медала на Даниел Асенов, Благой Найденов и Радослав Панталеев и 5 бронзови оценки за Габриела Петрова, Деница Елисеева, Мелис Йонузова, Боян Асенов и Симеон Чамов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР