Даниел Александров се класира за финал на европейското първенство по

...
Даниел Александров се класира за финал на европейското първенство по
Коментари Харесай

Александров също е на финал, осигури трети медал на България

Даниел Александров се класира за край на европейското състезание по битка и по този начин обезпечи на България трети орден от шампионата в Рим. В полуфиналите в категория до 82 кг типичен жанр Александров се наложи със 7:3 точки над германеца Ханес Вагнер.

Българинът стартира чудесно срещата и на 3-минутната пауза имаше задатък от 5:0 точки. В началото на втората част Вагнер се опита да обърне хода на срещата, само че съумя само да понижи до 3:5. В последните секунди Александров освен майсторски устоя на натиска, само че и съумя да контраатакува, което му донесе още две точки за крайната победа със 7:3.

В разногласието за златния орден в сряда Даниел Александров ще играе с Рафиг Хюсейнов от Азербайджан. Августин Спасов, Дейвид Димитров и Кирил Милов също получиха късмет да се борят за медалите през репешажите.

В категория до 60 кг Августин Спасов ще взе участие в репешажите, откакто арменецът Геворг Гарибян, който го в профил на старта, доближи до финала на шампионата. В сряда за място в разногласието за бронзовия орден Спасов ще се бори с азера Мурад Базаров, а при победа ще срещне естонеца Хелари Мегисалу.

За медалите в категория до 67 кг ще се бори и Дейвид Димитров, който също получи шанса да взе участие на репешажите в сряда. Димитров загуби по-рано през днешния ден от руснака Назир Абдулаев, който обаче съумя да доближи до финала и по този начин да изтегли българина. Първият противник на Димитров ще бъде молдовецът Дониор Исламов, а при победа го чака среща с унгареца Кристиан Ищван Ванча. При нов триумф в разногласието за бронзовото отличие българинът ще срещне арменеца Карен Асланян.

При 97-килограмовите Кирил Милов ще се бори с Ченк Илдем от Турция, като при триумф ще срещне финландеца Мати Куосманен в разногласието за бронзовия орден. Всичко това стана факт след класирането на олимпийския първенец Артур Алексанян от Армения за финала в категорията.

Снимка: Костадин Андонов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР