Даниел Аларик не изглежда като типичният моден предприемач. Той е

...
Даниел Аларик не изглежда като типичният моден предприемач. Той е
Коментари Харесай

Невероятно, но факт! Даниел се уволни от армията, а после направи милиони с...

Даниел Аларик не наподобява като типичният фешън бизнесмен. Той е деец от американската войска, с къса военна подстрижка, мускулесто тяло и огромни татуирани ръце. Той е безмилостно патриотично надъхан, про-военно надъхан и поддържа Втората корекция в американската конституция, която пази правото на хората да носят оръжие. Той също по този начин е занимателен и автентичен.

Той не се държи политически правилно. Не е заобиколен от антураж от подлизурковци, няма стратегия за летни купони в богаташки къщи по източното крайбрежие, както и другари, които летят до Ибиса, с цел да се забавляват.

Точно това може би е неговата загадка.

Даниел основава начин на живот марка облекла, която малко на брой други биха съумели да изградят — тя e обвързвана с едно ново потомство патриотично настроени американци.

Този някогашен сержант от армията трансформира 1 200 $ в начин на живот марка с продажби на стойност 100 млн. $.

Марката на Даниел Grunt Style въплъщава американската горделивост, персоналната мощ, това да разчиташ на себе си и про-военния етос. Марката излъчва неотстъпчивост и самостоятелност.

He's not skipping leg day. #gruntstyle

A post shared by Grunt Style (@gruntstyle) on Jul 11, 2017 at 10:12am PDT

На уеб страницата на Grunt Style е написано " Не би трябвало да си боен деец, с цел да носиш Grunt Style, само че би трябвало да обичаш Свободата, Бекона и Уискито.”

Grunt Style е продала артикули за близо 100 млн. $ за последните три години. Компанията има 300 чиновници и над 2 милиона почитатели в обществените медии. Марката ражда няколко подмарки като Grunt Style Motorsports, Grunt Style Outdoors, Grunt Style Fitness, както и Instagramгрупа на име “Girls Gone Grunt.” Компанията следва да пусне и приложение за фитнес на име Grunt Fit.

Нещо повече, Grunt Style съумява да сътвори същинска начин на живот общественост. Техните фестивали притеглят хиляди хора.

От Forbes неотдавна се срещат с Даниел. Ето три от неговите секрети за триумф:

1: Клиентите откликват на достоверността

През 2009 година Даниел Аларик бил инструктор в армията, който мислел да я напусне, с цел да прекарва повече време със фамилията си. Тогава той имал 1 200 $ и бизнес концепция.

Даниел разполагал и с три неповторими черти:

- Силно изявени лидерски умения, добити в борбите

- Заразно и непочтително възприятие за комизъм

Friday is right around the corner! #gruntstyle

A post shared by Grunt Style (@gruntstyle) on May 25, 2017 at 6:45am PDT

- Сериозно схващане на логиката на психиката на неговите клиенти

С други думи Даниел може да реализира същинска връзка с клиентите, които желал да обслужва. Той не го знаел тогава,но имал всичко, от което имал потребност, с цел да построи сполучлива компания.

Пазарът, в който се цели Даниел, е новият клас войни – част от поколението след 11 септември 2001 година предвождана от военни ветерани, представители на екипите, които оказват първа помощ и техните поддръжници. Тези обичащи свободата консуматори разполагат с един съответен набор от полезности и убеждения.

Даниел схваща тези клиенти интуитивно. То е един от тях. Той схваща патриотизма им и техните желания. Най-важното, той схваща по какъв начин да употребява комизъм, с цел да се хареса на тези консуматори и полезностите, които те споделят.

Знаейки всичко това, той се заема да построи една същинска американска начин на живот марка. Лайстайл марките като Harley Davidson или John Deere са златният стандарт в маркетинга.

Лайфстайл марките се свързват с клиентите въз основата на идеологията или на споделения набор от убеждения, а освен посредством продуктите си. Ако бъдат построени вярно, начин на живот марките е доста мъчно да бъдат копирани. За да построи начин на живот бранд, човек би трябвало да бъде част от този метод на живот. Връзката би трябвало да е същинска, с цел да може потребителите да откликнат.

Опитът на Даниел и неговото възприятие за комизъм му разрешават да реализира същинска връзка с клиентите по метод, по който малко на брой други могат. Тази връзка е в основата на триумфа на Grunt Style.

2: Намерете си ясно обръщение и го използвайте непрекъснато

Наборът от полезности на Grunt Style се намира на ръкавите на всяка тениска.

На дясното рамо на тениските Grunt Style има извърнат наопаки американски байрак. За множеството хора това наподобява необичайно.

За общността подкрепяща Grunt Style обаче това е изцяло разумно. Същият извърнат байрак стои на рамото на доста американски военни униформи. За американския боец полето със звездите постоянно сочи напред.

На лявото рамо на всяка тениска или блуза е логото на Grunt Style - два кръстосани мускета, цифрата 1776 (годината на оповестяване на независимостта на САЩ) и думите " Това ще пазиме. " Мускетите в тази ситуация символизират пехотата в армията.

Днес тези два признака въплъщават полезностите, които споделят клиентите на Grunt Style – независимост, мощ, уповаване на себе си и американски национализъм. Тези знаци участват непрекъснато върху продуктите на Grunt Style като увещание в какво имат вяра Даниел и неговите клиенти.

3: Характерът е от голяма важност

Подобно на снайпериста на бойното поле, или на баскетболиста упражняващ стрелбата си от фаул линията, повторенията в предприемачеството значат да опиташ, да направиш смяна и да стреляш отново.
Повторенията и практиката обаче не са задоволителни. Понякога се появява трудности, които би трябвало да бъдат преодолени. Тук се намесва характерът.

Даниел стартира като основава и продава военно брандирани тениски с патриотични послания от багажника на колата си. Тениските са по дизайн на Даниел, който също по този начин се занимава с щампите и дистрибуцията. Неговата брачна половинка пък е финансов шеф на новата компания. Тениските се произвеждали в дребни партиди, продажбите не вървели добре, а разноски били огромни. Даниел обаче продължавал без да се отхвърля.

Тогава идват трудностите. В един от случайте съвсем всичките пари на компанията — към 5 000 $, са откраднати. Даниел и брачната половинка му обаче не престават и не се отхвърлят.

В различен случай им били нужни 6 000 $ единствено, с цел да не банкрутират. Те събират 6 200 $ и не престават.

В трети случай Даниел харчи целия им рекламен бюджет за един билборд, който обаче не им носи никакви продажби. Въпреки това, те не се отхвърлят и не престават.

A big thank you to everyone that came out for #tributetothefallen over Memorial Day weekend! #gruntstyle

A post shared by Grunt Style (@gruntstyle) on Jun 5, 2017 at 6:39am PDT

През цялото време брачната половинка на Даниел се бори с рак на гърдата минавайки през химиотерапия, лъчева терапия и интервенция. Двойката мислела за отричане неведнъж. Те обаче не се отхвърлят и не престават.

Всичко на всичко Даниел е покрай закриване на компанията над 10 пъти. Той обаче осъзнава, че фирмите се провалят по една единствена причина – притежателят се отхвърля.

Почти всеки различен проблем в бизнеса като слаб артикул, неприятен маркетинг или нуждата от финансиране, може да бъдат позволен. Единственото бизнес решение, което е перманенто обаче е отводът.

Характерът е от голяма важност. Даниел знае това от времето му в армията. Той го ползва и в бизнеса и се получава.
Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР