Дани Майер затваря два ресторанта в хотел в Ню Йорк, превърнат в приют за мигранти

...
Известният ресторантьор и основател на Shake Shack Дани Майер обяви,
Коментари Харесай

Известният ресторантьор и основател на Shake Shack Дани Майер обяви, че ще затвори два ресторанта в Ню Йорк, разположени в хотел, който е преустроен като подслон за нарастващото мигрантско население в града.

Хотел Redbury в квартал NoMad в Манхатън започна да подслонява мигранти по-рано този месец в партньорство с града. Приблизително 100 000 мигранти са влезли в града от миналата пролет, а кризата е струвала на града близо 3,6 милиарда долара през тази фискална година според кмета Ерик Адамс.

„Никога досега в историята на нашия град не сме виждали толкова концентриран приток на търсещи убежище“, каза заместник-кметът по комуникациите Фабиен Леви на пресконференция в сряда.

Union Square Hospitality Group на Meyer заяви в изявление, че „се възхищава и уважава решението на Redbury“ и че Майер преди това се е застъпвал за ускорени разрешителни за работа на търсещите убежище.

Въпреки това USHG каза, че нейните ресторанти, разположени в хотела, пицария Marta и наскоро преместеният Maialino (vicino), италиански ресторант от висок клас и винен бар, ще имат последната си вечер на обслужване на 25 август.

USHG не обвърза изрично затварянията с притока на мигранти и отказа исканията на CNN за коментар по този въпрос. В изявлението на групата се казва: „Въпреки че се възхищаваме и уважаваме решението на The Redbury, жизнеспособността на нашия бизнес зависи значително от свързаните с хотела операции с храни и напитки, включително места за събития и лоби бар, пространства, които сега не са достъпни за наша употреба.“

USHG, основана от Майер, който е изпълнителен председател, притежава 12 ресторанта в Ню Йорк, някои с множество клонове. Национално известните включват Gramercy Tavern и Union Square Cafe.

В продължение на десетилетия на бизнес в града беше сравнително рядко Майер да затваря заведения за хранене, но ресторантьорската индустрия се бори след пандемията.

През март 2020 г. Майер затвори всичките си 19 ресторанта в Ню Йорк. Няколко, като Untitled, никога не са отваряли отново или са затваряли оттогава в събития, които не са свързани с притока на мигранти.

Търсене на убежище

В центъра на града, хотел Рузвелт, приемният център на града, е затрупан от десетки отчаяни търсещи убежище, чакащи да бъдат обработени.

Според кмета Адамс средно на вечер има над 57 300 мигранти, които се грижат за града, което възлиза на 9,8 милиона долара разходи на ден. Градът е създал приблизително 200 спешни убежища, включително повече от дузина мащабни хуманитарни центрове за спешна помощ и реагиране.

Решението на Майер да затвори заведенията си за хранене в Редбъри е може би изненадващо, като се има предвид високото му присъствие след атентатите от 11 септември. В дните след събитието неговите заведения за хранене доставиха хиляди ястия до триажните центрове, Червения кръст, полицията и пожарникарите и центровете за консултиране на скръб в центъра.

Търси да отвори отново

Сега Майер вероятно е най-известен със заведението за бургери и пържени картофки Shake Shack, което има около 400 места по целия свят. Акциите на компанията, търгувани публично на NYSE, паднаха с 3,32% в сряда и с още 5% в края на търговията в четвъртък до около $69,69.

В момента Union Square Hospitality Group каза, че двата ресторанта, които затваря, търсят ново местоположение и намиране на работа за служители, засегнати от затварянето.

Изявленията на уебсайтовете на ресторантите гласят „Ще се видим отново скоро“.

– Селина Тебор, Марк Моралес, Кайл Алмънд допринесоха за тази история

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР