Дани Каназирева и съветниците от „Съюз за Пловдив“ искат в

...
Дани Каназирева и съветниците от „Съюз за Пловдив“ искат в
Коментари Харесай

Дани Каназирева: Нови тротоари в центъра и детски...

Дани Каназирева и съветниците от „ Съюз за Пловдив “ желаят в бюджета за 2018 година да бъдат включени поправки на няколко улици, тротоари и детски площадки. Конкретните обекти са във всички региони на града и са в детайли разказани в предлагането.
„ Всички обекти за ремонт са от първа нужда и са посочени от самите поданици на кварталите, които с години чакат благоустрояване. Финансирането няма да натежи на градския бюджет, само че тези поправки още незабавно ще подобрят чувството на хората, че живеят в европейския град “, разяснява Каназирева.

В регион „ Централен “ съветниците оферират преасфалтиране на улиците „ Димчо Дебелянов “ и „ Щросмайер “, където настилката и разрушена и всеки ден жители се оплакват, че си чупят колите. Сред предложенията е и ремонт на алеите сред блоковете на бул. „ Копривщица “.

„ Съюз за Пловдив “ упорства за нови тротоари на една от най-натоварените улици в центъра - „ Кръстьо Пастухов “, по която хиляди пловдивчани ежедневно минават от Сточна гара до Цар-Симеоновата градина. Съветниците са присъединили измежду предпочитаните обекти и облагородяване на междублоковото пространство до № 9 на същата улица, което сега е превърнато в паркинг. В региона живеят фамилии с дребни деца и те не могат да употребяват занемарената градинка. Нови тротоари са нужни и на улиците „ Димчо Дебелянов “ и „ Сатурн “.

Съветниците от „ Съюз за Пловдив “ дават и решение на казуса с незадоволителните детски площадки в регион „ Централен “. Те оферират създаване на нова детска площадка сред блоковете на ул. „ Пенчо Славейков “ и ул. „ Младежка “, и замяна на остарелите и рискови детски уреди зад блока на ул. „ Раковски “ № 27 – там пързалката е с пробита ламарина, пясъчникът е замърсен, а пейките са изпочупени.

В регион „ Северен “ съветниците на „ Съюз за Пловдив “ упорстват през 2018 година да бъде възобновена детската площадка и зелена повърхност към нея до пешеходния мост на река Марица.

„ Бързото развиване на квартала към Новотела и по поречието на Марица изисква доста по-добра инфраструктура, която да се употребява от младите фамилии с деца в региона “, счита Каназирева.

Необходимо е да се възстановят и зелените площи с детски катерушки, пейки и осветяване сред бул. „ Марица “ 51-53 и ул. „ Победа “ 2-4.

За регион „ Западен “ предлагането е да се плануват средства за планиране и създаване на паркинги на бул. „ Пещерско шосе “ сред кръстовището на УМБАЛ „ Св. Георги “ и „ Пълмед “, както и на паркоместа по ул. „ Равнища “ до студенските общежития. В предлагането за бюджета е включено и построяването на нова детска площадка на ул. “Ясна поляна “ № 3, където остарялата площадка сега е занемарена и превърната в нерегламентиран паркинг.

В регион „ Източен “ е наложителен ремонтът на подлезите по бул. “Княгиня Мария Луиза “ против Полиграфия и на спирката на ТПК”Марица”. Те са неосветени, мръсни и рискови.

„ Съюз за Пловдив “ към този момент внесе предложение за планиране и реорганизация на бул. „ Марица север “ в регион „ Северен “, за продължението на бул. „ Македония “ в регион „ Южен “ и за саниране на детска градина „ Еделвайс “ в регион „ Тракия “.
„ Предложенията ни са експертни, рационални, добре стимулирани и се надявам, че те ще бъдат освен признати от община Пловдив и Общинския свет, само че и изпълнени през 2018 година “, разяснява Дани Каназирева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР