Дънди Прешъс Металс Крумовград“ е носителят на голямата награда в

...
Дънди Прешъс Металс Крумовград“ е носителят на голямата награда в
Коментари Харесай

Дънди Прешъс стана Инвеститор на годината

„ Дънди Прешъс Металс Крумовград “ е носителят на огромната премия в 14-тото издание на " Инвеститор на годината “ .  Наградите се провеждат и организират под егидата на Българската организация за вложения. Авторитетно жури оцени над 80 кандидатури на компании във всички сфери на стопанската система, автомобилостроенето, осведомителните технологии и опазването на здравето, изпратени от регионални администрации и общини. След полемики и оценка по справедлива методика до финала на състезанието доближиха 19  компании, а статуетката " Златен бик " на спечелилия бе връчена от вицепремиера Марияна Николова на доктор инж. Илия Гърков , вицепрезидент на „ Дънди Прешъс Металс Крумовград “ ЕАД и изпълнителен шеф за България.

През предходната година сдружението, което изследва, създава, добива и преработва златосъдържащи руди, започва машабна инвестиция от 56 млн. лв., осигуряваща 243 нови рабони места - рудник „ Ада тепе “. Това е първият новоразработен, златодобивен рудник в България за последните 40 години с обогатителна фабрика, които работят от  23 август 2019 година

Специалната награда  за повсеместен принос за развиване на вложенията отиде при Красимир Дачев , ръководител на борда на шефовете на „ Свилоза “. „ Стремежът към вложения е болест, опиат, който е незабравим “, разяснява предприемачът при приемането на премията.

Призът в катетория инвестиция на зелено бе присъден на „ ВОСС Аутомотив  България “ ЕООД, в с. Баховица, обл. Ловеч. VOSS Automotive е част от немската VOSS Group- машиностроителна корпорация, основана във Виперфюрт, Германия. Присъства в 56 страни, а с производството на SCR линии и линии за термално управлении на коли, компанията способства за икономическото и общественото развиване и на района у нас.

" съдебна експертиза Борднетце - България " ЕООД от град Мездра беше отличена за инвестицията си в човешки капитал с разкриването на 467 нови работни места. Компанията, създава кабелни комплекти за коли е част от огромното семейство на SEBN групата, със 100% задгранична благосъстоятелност на капитала.

Наградата за инвестиция в разширение на бизнеса отиде при КОКА-КОЛА ХЕЛЕНИК БОТЪЛИНГ КЪМПАНИ БЪЛГАРИЯ АД (Кока-Кола ХБК) в Костинброд. Тя завоюва с план, част от дълготраен проект за увеличение потенциала на завода на Кока-Кола ХБК в Костинброд и позиционирането на България, като регионалин хъб за произвеждане на безалкохолни питиета и експорт на продукция – за страни като Румъния, Сърбия, Гърция.

 

Отличието за инвестиция в новаторски бизнес завоюва „ VMware България “ за действия с извънредно висока добавена стойност, което прави компанията стратегически хъб в световен мащаб. Пзиционирана в София VMware се трансформира ги в център за разработки и нововъведения в района, като сътвори първият и единствен център за професионални софтуерни услуги за интеграция и персонализирани решения. В България VMware работи върху осъществяването на тактика за създаване на портфолио от артикули, решения и услуги, генериращи годишни доходи от 1 милиарда $.

 

Кристални плакети на Българската организация за вложения получи „ Ай Райс Механикс 357 “ в категорията „ Успешен стартъп ”. Компанията създава новаторско както за българския, по този начин и за международния пазар роботизирано помощно средство за хора с увреждания - ОМНИБОТ.

За най-успешна община в областта на вложенията за предходната година журито дефинира Община Стара Загора , където беше основана първата от европейски вид съвременна индустриална зона вследствие на взаимна самодейност сред община и страна, в лицето на Министерство на стопанската система. Това е и основен миг за развиването като цяло на района. Индустриална зона „ Загоре “ ще е с авансово построена инфраструктура в помощ на вложителите. Геотехмин ООД получи премията на вестник " 24 часа " за обществена инвестиция . Корпоративнатата обществена отговорност на Геотехмин ООД, ръководена от проф. дтн инж. Цоло Вутов, включва разнообразни публично значими планове и благотворителни дела, които имат дългогодишен резултат за обществото в разнообразни сфери – от образованието, подпомагането на гении и съхраняването на националната и културна еднаквост до основаването на материали полезности – църкви, културни и исторически монументи и инфраструктура в българските райони.

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР