Данъкът върху превозните средства вкарал в хазната на Столичната община

...
Данъкът върху превозните средства вкарал в хазната на Столичната община
Коментари Харесай

Пътният данък вхарал в хазната на СО 84,5 млн.лв.

Данъкът върху транспортните средства вкарал в хазната на Столичната община (СО) през миналата година 84,5 млн. лева Парите, които е събрало локалното кметство от пътния данък са с 1,6 млн. лева повече от заложения проект. Това заяви зам.-кметът по финанси на София Дончо Барбалов.

„ Общото осъществяване на бюджета на Следствен отдел към окръжна прокуратура е в размер на 1,054 милиарда лева Собствените доходи са изпълнени на 100% и са в размер на 640,26 млн. лева или с 32,2 млн. лева повече, в сравнение с през миналата 2016 година “, изясни Барбалов.

102 млн. лева са приходите от налог здания, а от облагането на покупко-продажбите с парцели са постъпили 111,2 млн. лева или 106,5% от плануваното. Неданъчните доходи за предходната година възлизат на 332,9 млн. лева, което е с 8,68 млн. лева повече от миналата 2016 година Най-голям дял от тях имат общинските такси, чието осъществяване е 246,9 млн. лева при проект 241 млн. лева В това число влиза и такса битови боклуци, от която постъпленията са 194,4 млн. лева По Закона за локалните налози и такси методиката за пресмятане на такса боклук би трябвало наложително да бъде изменена до 2020 година и тя към този момент не може да е на база на данъчната оценка или балансовата стойност на парцел. Общините ще могат да избират от 3 разновидността - количество изхвърлен боклук, брой на жителите в жилището или таксуване по чували. Преди дни кметът на София Йорданка Фаднъкова съобщи, че най-реалистичния вид за София е пресмятане на таксата за боклуци на брой поданици.

Барбалов регистрира, че от средствата, планувани за финансовата стратегия до края на 2017 година са изпълнени и разплатени строително-монтажни работи, съществени поправки, планиране и доставка на машини, уреди и съоръжение за общо 268,6 млн. лева „ През годината бяха приключени обекти от просветителната, пътната, обществената и инженерната инфраструктура. Продължи построяването на третата метролиния и на интелигентната система за ръководство на трафика “, обясни зам.-кметът. Той напомни, че за 2017 година София е отделила 8,9 млн. лева за дофинансиране на общинските лечебни заведения за предоставените здравни услуги, които не се поемат от НЗОК.

Отчетът за осъществяване на бюджета на София ще бъде разискван в четвъртък на съвещание на Столичния общински съвет. „ Документът е съпроводен от отчет на Сметната палата за осъществен финансов одит със умозаключение, че докладът дава вярна и почтена визия за финансовото положение на Столична община през 2017г. “, посочи Барбалов.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР