Данъкът върху добавената стойност за ресторантьорските услуги и книжните изделия

...
Данъкът върху добавената стойност за ресторантьорските услуги и книжните изделия
Коментари Харесай

9% ДДС за книги и ресторанти, реши бюджетната комисия


Данъкът върху добавената стойност за ресторантьорските услуги и книжните произведения се понижава от 20 на 9 на 100, реши на първо четене бюджетната комисия в Народното събрание, оповестява БНР.

Тя отхвърли настояванията на опозицията за понижаване на косвения данък със същия % за детските храни, медикаментите от позитивния лист на Здравната каса и фитнес услугите.

Решението на комисията пристигна след предизвестие от финансовото министерство, че в случай че всички претенции бъдат задоволени, това ще наложи компенсиране на загубите за хазната с увеличение на корпоративния налог до 17 - 18 на 100 или Данък добавена стойност за останалите артикули и услуги до 24 на 100.

От съвещанието отсъстваше ръководителят на комисията Менда Стоянова, която също е срещу измененията.

За левицата това е явен сигнал за разнобой в ГЕРБ изясни Румен Гечев от Българска социалистическа партия:

“Страхотен разлом в ГЕРБ – намерено опълчване против премиера, министърът на финансите, разцепена е групата и някой ще би трябвало да си върви. И правната, и бюджетната комисия отхвърлиха предлагането на Обединените патриоти за ваучери в туризма, като останаха само текстовете за държавни чиновници, които ще получават такива за отмора в базите на своите институции “.

Валери Симеонов от НФСБ разяснява:

“Това са цялостни нелепости, аз ще диря надлежно позицията на министър-председателя, тъй като несъмнено от него зависи позицията на партия ГЕРБ “.

Очаква се измененията в Закона за Данък добавена стойност да бъдат гласувани на първо четене в пленарната зала още тази седмица.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР