Данъкът трябва да се внесе в същия срок Ако подадат

...
Данъкът трябва да се внесе в същия срок Ако подадат
Коментари Харесай

До края на януари ползваме 5 отстъпка за декларация онлайн

Данъкът би трябвало да се внесе в същия период

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2018 година, физическите лица могат да употребяват 5% отстъпка върху налога за довнасяне по годишната си данъчна декларация, само че не повече от 500 лева, припомнят от Национална агенция за приходите. Допълнително изискване за прилагане на отстъпката е жителите да нямат подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности все още на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на налога за довнасяне до 31 януари 2018 година Най-бързо и елементарно по интернет декларация се подава с личен идентификационен код, прецизират от Национална агенция за приходите.
Срокът за подаването на декларациите за облагане на приходите e 30 април 2018 година
На 2 април изтича тази година срокът за подаване на фирмените заявления (31 март е в събота). Освен това от Национална агенция за приходите припомнят, че всички заявления по Закона за корпоративното подоходно облагане, за които задължението за подаване поражда след 31.12.2017 година, се подават само по електронен път (чрез интернет с електронен подпис). От тази година отпада отстъпката за подаване по електронен път на годишната декларация за облагане с корпоративен налог.
Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни заявления и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 на цената на градски диалог.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР