Данъкът добавена стойност (ДДС) за ресторантите, баровете и кафенетата в

...
Данъкът добавена стойност (ДДС) за ресторантите, баровете и кафенетата в
Коментари Харесай

Управляващите в Германия се договориха ДДС в заведенията да се върне на 19 процента

Данъкът добавена стойност (ДДС) за заведенията за хранене, питейните заведения и кафенетата в Германия още веднъж ще стане 19 % от 1 януари 2024 година, откакто по време на пандемията от ковид беше намален на 7 %. Това оповестиха политици от трите партии в немското съдружно държавно управление, които вземат участие в договарянията за бюджета на страната за идната година, съобщи ДПА.

Представители на ресторантьорския отрасъл във Федералната република реагираха остро на тази вест. Те показаха, че ще бъдат " ударени " тежко от повишението на налога добавена стойност на фона на инфлацията и на възходящите заплати на заетите в заведенията за хранене, питейните заведения и кафенетата. Ресторантьорите предизвестяват, че може да се стигне до банкрути в бранша и до загубата на работни места, оповестява Българска телеграфна агенция.

Цените в заведенията в Германия се покачиха доста през последните две години, макар че Данък добавена стойност беше намален, отбелязва ДПА.

По данни на немската Федерална статистическа работа " Дестатис " (Destatis), " ресторантьорските услуги " са били с към 20 на 100 по-скъпи през октомври 2023 година спрямо януари 2021 година

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР