Данък настаняване от два процента започва да действа от 1

...
Данък настаняване от два процента започва да действа от 1
Коментари Харесай

Турция въвежда данък за настаняване в хотел от Нова година

Данък настаняване от два % стартира да работи от 1 януари 2023 година в Турция, заяви Анадолската организация. Съответният документ е поместен в държавния вестник „ Ресми газет “.

Данъкът ще се взима за настаняване в хотели, туристически селища, мотели, пансиони. Освен това той може да се включва в туристическите обиколки от туристическите организации. Освободени от заплащане на налога са учащите се и студентите, които живеят в общежития, пансиони и къмпинги. Няма да заплащат таксата и представители на дипломатически задачи и интернационалните организации, които имат дипломатически статут, написа уеб сайтът Защото.

Представителите на туристическата промишленост в Турция преди този момент се оповестиха срещу въвеждането на налог настаняване. Те означиха, че това може да отслаби конкурентните позиции на страната, която за разлика от доста други страни преди този момент не събираше такива такси. Решението за въвеждане на новата такса турското държавно управление одобри през 2019 година, само че отсрочи използването на това решение поради пандемията от ковид.

Турция за тази година чака 51,5 милиона туристи и 46 милиарда доходи от туризма. Плановете й за идната година са да одобри 60 милиона туристи, заяви по-рано министърът на културата и туризма Мехмет Нури.

Още от Туризъм

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР