Данаил Кирилов прие убиеца на студента Андрей Монов, вече освободен

...
Данаил Кирилов прие убиеца на студента Андрей Монов, вече освободен
Коментари Харесай

Данаил Кирилов на среща с Полфрийман в министерския си кабинет

Данаил Кирилов одобри килъра на студента Андрей Монов , към този момент освободен от пандиза - австралиеца Джок Полфрийман , в министерския си кабинет. За срещата с пуснатия предварително от шефа на САС Калин Калпакчиев чужденец се похвалиха с прессъобщение от пресцентъра на ведомството.

Междувременно на следващия ден изтича срокът за произнасянето на Върховен касационен съд след искане на прокуратурата за преразглеждане на решението, с което състав на САС, отпред с Калпакчиев, пусна близо 7 години предварително австралиеца. Докато беше в пандиза, Полфрийман сътвори Неправителствени организации и беше номиниран за човек на годината от БХК, публичната реакция на отвращение го накара да се откаже. С днешна дата наказаният в началото на 20 година затвор за ликвидиране разисква изискванията в пандизите към този момент като свободен човек и цивилен деятел.

" Министърът на правораздаването Данаил Кирилов одобри през днешния ден австралийския жител Джок Полфрийман, в качеството му на представител на Българското затворническо съдружие за рехабилитация ", оповестява министерският пресцентър. " Срещата се състоя в Министерството на правораздаването дни, откакто правосъдният министър предложения Полфрийман на диалог по проблемите в пандизите. Двамата се схванаха да бъдат провеждани регулярни срещи с неправителствената организация, на които да бъдат обсъждани въпроси, свързани със средата в пенитенциарните заведения ", прецизират от министерството.

Полфрийман щял още да изготвя разбори за живот на пандизчията. " Австралийският жител ще приготвя и аналитични материали по отношение на възстановяване на изискванията в местата за отнемане от независимост ", излиза наяве още от известието на Министерство на правораздаването.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР