Данъчният туризъм започна. Този път обаче е с посока от

...
Данъчният туризъм започна. Този път обаче е с посока от
Коментари Харесай

Селата на данъчен туризъм в Пловдив

Данъчният туризъм стартира. Този път обаче е с посока от прилежащите села към Пловдив. До обрата се стигна, откакто в огромната община нарастването на данъка за коли без евросертификат е минимум. В Пловдив коефициентът за скок на налог трошка е 1,1. В същото време в община " Марица " са се оказали доста по-отговорни към опазването на въздуха и са въвели коефициент 1,4 за колите без екологична категоризация.

Още на следващия ден променям непрекъснатия адрес от село Труд в Пловдив и ще заплащам налога на колите си тук, зарече се Иван Делков. На негово име има две коли от марката " Фиат " с модификации Браво и Брава. За предходната година за Бравата броих 83 лв., демонстрира остарялата разписка Делков. Сега за същата кола в община " Марица " дължа 175,56 лв.. Това е двойно нарастване, пресмята индивидът. Направил е сметка, че в случай че возилото се записва в Пловдив, налогът ще е 149 лв.. ​

За да се трансферира едно МПС в друга община, е нужна единствено промяна на непрекъснатия адрес. При компаниите е малко по-сложно - би трябвало да се смени адресната регистрация на компанията и това да се впише в Търговския указател. Освен това на новото място би трябвало да се има парцел. Преди години доста транспортни компании съзнателно реалокираха МПС-тата си от Пловдив в община " Родопи " поради по-ниски налози на товарните коли.

Междувременно от дирекция " Местни налози и такси " - Пловдив оповестиха, че акцията започва от през днешния ден. Данъците за коли и здания, както и такса боклук могат да се платят на две равни вноски. Първата е дължима до 1 юли 2019 година, а втората до 31 октомври 2019. На предплатилите за цялата година се прави 5% отстъпка. Налозите могат да се платят по няколко метода: в брой и посредством ПОС-терминали на касите на " Местни налози и такси ", безкасово по банковата сметка на община Пловдив, по интернет с ПИН-код, публикуван от общинската дирекция или от Национална агенция за приходите, на касите на Изипей, в пощите и в няколко търговски банки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР