Данъчният мени кожата си, но нрава – не. Така може

...
Данъчният мени кожата си, но нрава – не. Така може
Коментари Харесай

И като шеф на КФН Бойко Атанасов ще лови данъчни измами

" Данъчният мени кожата си, само че нрава – не ".

Така може да се интерпретира оповестената в понеделник самодейност на новия ръководител на Комисията за финансов контрол (КФН) Бойко Атанасов да лови данъчни измами и на новата си служба. Почти цялата кариера на Атанасов е в данъчната администрация, която оглавяваше в продължение на няколко държавни управления.

В понеделник КФН и Национална агенция за приходите са подписали съглашение за съдействие и продан на информация по електронен път. Национална агенция за приходите дава отговор за събирането на налозите и осигуровките, до момента в който финансовият контрол управлява застрахователите, пенсионните сдружения и играчите на фондовата борса.

Благодарение на сделката в КФН непосредствено ще постъпва информация от приходната организация за заявените и импортирани налози, трудови контракти, отговорности и данни от наложително събиране и други

В съглашението са включени и някои неприсъщи за КФН действия като да вземем за пример " осъществяване на взаимни инспекции на екипи от двете ведомства, когато КФН откри, че за подназдорно лице има индикации за отбягване на налози ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР