Данъчните ще проверят дали официалните доходи на хората, които карат

...
Данъчните ще проверят дали официалните доходи на хората, които карат
Коментари Харесай

Данъчните проверяват кои баровци карат лимузини с германски номера

Данъчните ще ревизират дали формалните приходи на хората, които карат първокласни коли с немски номера, им разрешават такива огромни разноски.

Акцията към този момент започва като ревизорите на Национална агенция за приходите София ревизират активността на двете немски сдружения, които отдават чартърен коли от висок ценови клас на български юридически и физически лица. Тези компании са регистрирани в Германия, само че са благосъстоятелност на българи, написа " Стандарт ".

Данъчните изследват къде е действителното място на стопанска активност на тези сдружения и дали не би трябвало да се записват по Данък добавена стойност и надлежно да заплащат налог в България. Освен това се ревизира дали отдаването чартърен и упълномощаването на водачи на лимузините не е в действителност скрито прекачване на благосъстоятелност на колите за отбягване на заплащането на налози и други такси.

Става въпрос за хиляди коли с номера от дребни немски градове, добили известност като коли с „ SHA-регистрация ". Това са първокласни коли като да вземем за пример Ауди А8 или коли от S-класата на Мерцедес.

Данъчните ще ревизират и българските компании наематели, както и хората, упълномощени да ръководят първокласните коли. Целта е да се види дали легалните им приходи им разрешават да карат такива скъпи коли. Много от хората с коли с немски номера не ги записват в България не с цел да спестят налози, а точно с цел да остават в страни от полезрението на данъчните.

За да открият дали става въпрос за схеми за данъчни измами, българските данъчни ще потърсят помощта и на немските си сътрудници посредством общата европейска система за продан на информация по Данък добавена стойност и посредством други способи за административно съдействие.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР