Данъчните са търсили по телефона 43 545 лица с просрочени

...
Данъчните са търсили по телефона 43 545 лица с просрочени
Коментари Харесай

Данъчни търсят 43 000 човека за неплатени задължения

Данъчните са търсили по телефона 43 545 лица с просрочени отговорности. Целта е ранно уведомяване и минимизиране на дейности, свързани с насилственото им събиране и формиране на изпълнителни каузи, демонстрират данните на Националната организация по приходите за предходната година. Осъществен е сполучлив контакт с 76% от тях, като дължимите суми са намалели с 16 млн. лв..

Всеки трети е погасил изцяло отговорностите си в контрактуваните периоди по телефона, преди формиране на изпълнително дело. Постигнати са и спомагателни резултати, свързани с цялостно погасяване на отговорности, за които е съществувал риск от приключване на отминалост - при 41% от хората с сходни отговорности.

Проведени са и 3 акции по телефона, ориентирани към 11 242 лица с нови отговорности от неплатени налог облага и налог върху приходите на физически лица и осигурителни вноски, за ранно уведомяване и подкрепяне на доброволното погасяване. Осъществен е сполучлив контакт с 90% от тях, вследствие на което са платени 18,1 млн. лв., показват от Национална агенция за приходите.

Над половин милиард лв. от натрапен платеж, получени от продажби в Интернет

Данъчните са търсили и 8 131 физически лица и 429 компании поради получени приходи от натрапен платеж за над 143 млн. лв.. Осъществен е контакт със 73% от тях, като са  декларирани облагаеми приходи при 1 904 лица (31% от лицата с сбъднат контакт) в размер на 16,9 млн. лв..
 Българска телеграфна агенция Българска телеграфна агенция
Измерен е фискален резултат от 1,5 млн. лв. непринудено декларирани от  лицата отговорности. Проведена е също по този начин акция към 2 580 индивида, заявили приходи от активност в страната с прекратени здравно-осигурителни права. Осъществен е контакт с 82% от селектираните лица, 54% от тях е контрактуван ангажимент за възобновяване на здравно осигурителният им статус.

 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР