Данъчните регистри на президента Доналд Тръмп показват, че той от

...
Данъчните регистри на президента Доналд Тръмп показват, че той от
Коментари Харесай

Крие ли банкова сметка в Китай американският президент?

Данъчните регистри на президента Доналд Тръмп демонстрират, че той от години извършва експанзивни бизнес планове в Китай и даже поддържа китайска банкова сметка , оповестява БГНЕС, базирайки се на обява на „ Ню Йорк Таймс “. Тези разкрития нанасят удар върху напъните на президента да изобрази демократичния претендент Джо Байдън като прекомерно мек с Китай.
Анализ на данъчните регистри на Тръмп от изданието демонстрира, че президентът има недекларирана до момента банкова сметка в Китай, която не е била включена в обществените му финансови доклади, защото тя се води под корпоративно име. Тръмп също има банкови сметки във Англия и Ирландия. Китайският акаунт, показва вестникът, се управлява от Trump International Hotels Management и по нея са платени 188 561 щатски $ налози в страната от 2013 година до 2015 година Докато данъчните регистри не демонстрират какъв брой пари са минали през задграничните сметки на Тръмп, Службата за вътрешни доходи изисква данъкоплатците да разкриват елементи от приходите си от непознати страни. Trump International Hotels Management регистрира единствено няколко хиляди $ от Китай.
 Китайският президент отговори на Тръмп за обвиняванията поради ковид Китайският президент отговори на Тръмп за обвиняванията поради ковид
В речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации, което се организира в онлайн формат, китайският президент Си Дзинпин уверено отбрани политиката...
Адвокатът на организацията " Тръмп " Алън Гартен, който отхвърли да уточни името на китайската банка, която държи сметката, съобщи пред " Ню Йорк Таймс “, че организацията " Тръмп " е разкрила сметка в китайска банка, която има офиси в Съединени американски щати. с цел да може да заплаща налозите там, свързани с желанието да се прави бизнес в страната. Гартен особено съобщи, че компанията е разкрила сметката, откакто е открит офис в Китай, " с цел да изследва капацитета за хотелски оферти в Азия ". „ Споразумения, покупко-продажби или други търговски действия по този начин и не се материализираха и от 2015 година офисът е неактивен “ , сподели той пред вестника. „ Въпреки че банковата сметка остава отворена, тя в никакъв случай не е била употребена за други цели. “ Докато Тръмп се пробва да нарисува Байдън като слаб за Китай по време на общите избори, личните му финансови връзки със страната контрастират с някогашния вицепрезидент, чиито заявления за налог върху приходите и финансовите покупко-продажби не демонстрират бизнес или доходи от Китай.
Данъчните архиви на президента демонстрират, че той е вложил минимум 192 000 $ в пет компании , основани за осъществяване на планове в Китай в продължение на няколко години, съгласно „ Ню Йорк Таймс “. От 2010 година фирмите са отчели най-малко 97 400 $ разноски, написа вестникът. Новите детайлности, извлечени от данъчните регистри на Тръмп, се основават на по-ранен отчет на " Ню Йорк Таймс ", в който се разказва в детайли по какъв начин президентът не е платил федерални налози върху приходите през 10 от 15-те години, започващи през 2000 година, защото оповестява, че е изгубил доста повече от това, което е спечелил.
И в годината, в която завоюва президентския пост, и в първата си година в Белия дом, Тръмп заплати единствено 750 $ федерални налози върху приходите, оповестява „ Ню Йорк Таймс “. Китай твърди, че не знае за отчета на „ Ню Йорк Таймс „ за китайската банкова сметка на президента Тръмп. Китайското външно министерство съобщи, че " не знае " за отчета на " Ню Йорк Таймс ", оповестен във вторник, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп има неотчетена по-рано банкова сметка в Китай, която не е докладвана. той е бил включен във вашите обществени финансови доклади, тъй като се поддържа с фирмено име.
На въпрос дали министерството има някакви мнения по отчета, представителят Жао Лиджиян сподели: „ Не съм осведомен с отчета. Китайската страна постоянно се е противопоставял на какъвто и да е акт на прилагане на в американските избори ".
 Тръмп пред Организация на обединените нации: Китай трябваше да спре вируса Тръмп пред Организация на обединените нации: Китай трябваше да спре вируса
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп приказва пред 75-ото Общо заседание на Организация на обединените нации, което стартира тази седмица в Ню Йорк. За първи път в историята...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР