Данъчните пускат кепенци на 37 търговски обекта, които влизат в

...
Данъчните пускат кепенци на 37 търговски обекта, които влизат в
Коментари Харесай

Данъчни хлопнаха секс шоп за касови бележки

Данъчните пускат кепенци на 37 търговски обекта, които влизат в обсега на Търговско дружество на Национална агенция за приходите - Пловдив, като в района са 14. Причината е в нарушавания на Закона за Данък върху добавената стойност. Имената и местоположението на хванатите да укриват Данък добавена стойност, както и тези, които не издават касови бележки, са в обществен лист на подлежащите на запечатване търговски обекти, поместен в уеб страницата на приходната организация. Според член 186 от ЗДДС насилствената административна мярка е за период до 30 дни.

Сред комерсиалните обекти в Пловдив, подлежащи на глоба, са както заведения за хранене, по този начин и хранилища и магазини. Хванати в нарушавания са дюнерджийницата " Савана " ЕООД - пред СУ " Пейо Яворов ", паметната квартална механа " Розовата къща " на ул. " Средец " в " Кършияка, секс шоп " Ерос “ - на ул. " Авксентий Велешки " 51, както и залата за танци на Сдружение " Кей Търн " на ул. " Филип Македонски " 29. Същото е юридически представител и на Театър „ Хенд “.

Данъчните затварят за месец и магазин за долни дрехи на Руския пазар, с едноличен притежател " Ив 10 " ЕООД, складът за железни покриви на " Бигор-ИН " ООД, намиращ се на ул. " Рогошко шосе " 3 и други

Лепенки поставят и на няколко вендинг автомата в Сопот. Те се държат от пловдивската компания " Стин 2008 " ЕООД. Затваря се и магазин за риба в Асеновград, на ул. " Хр. Ботев " 56. Останалите обекти, които наложително стопират работа са офис на транспортна компания в Хасково, магазин за промишлени артикули в Стрелча, автосервиз в Смолян, бензиностанция в с. Црънча/Пазарджик/ и други

От Национална агенция за приходите прецизират, че през 2017 година са регистрирани опити на търговци да заобикалят запечатването на обект като административна мярка. Това ставаше посредством прекачване на стопанисването на обекта в рамките дневно на друго юридическо лице, в това число преназначаване на личния състав, прекачване на касовите апарати, преподписване на контракти с наемодатели и снабдители. С последните промени в ЗДДС бе признато, че подлежащият на запечатване обект ще бъде затворен без значение от възможна смяна в субекта, който го стопанисва, което доста ще понижи опитите за заобикаляне на закона. Условието за това е все още на запечатване на обекта или обектите, които се стопанисват от трето лице, то да знае, че обектът ще бъде запечатан. Обявяването на подлежащите на запечатване обекти в уеб страницата на Национална агенция за приходите води до презумпцията, че всяко трето лице знае обстоятелството на идното запечатване. До същата хипотеза води и слагането на трайно закрепено известие на комерсиалния обект, предстоящ на запечатване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР