Данъчните по морето провеждат масирана акция срещу некоректни търговци. От

...
Данъчните по морето провеждат масирана акция срещу некоректни търговци. От
Коментари Харесай

НАП затвори 113 обекта по морето

Данъчните по морето организират масирана акция против неточни търговци. От началото на летния сезон до момента са осъществени 24 000 инспекции.

Данните от отдалечената връзка на Национална агенция за приходите с касовите апарати демонстрира, че оборотите по морето през юли са се нараснали със 100 млн. лв. спрямо предходната година. Рекордът се държи от Обзор, където растежът на записаните доходи е 149%.

В огромните курорти също има повишение. В Албена растежът е 62% по отношение на юли 2016 година, в Златни пясъци – 22%, а в Слънчев бряг – 10 на 100.

Катинар във въздуха

Запечатаните досега обекти поради нарушавания са 113, като един от тях е емблематичен. Преди дни чиновници на Национална агенция за приходите във Варна посещават като секрети клиенти една от най-големите атракции в града през това лято – въздушният ресторант. Закупуват куверти от по 150 лв. и получават единствено разписка-билет.

„ След инспекция на касовия уред и изваждане на промеждутъчен доклад се откри, че тази сума не е отразена във фискалното устройство”, уточни шефката на варненските данъчни Милена Колева.

Изпълнителният шеф на ресторанта Иван Йотов уточни пред bTV, че инспекцията е пристигнала в ден, в който не е имало по какъв начин да се апелира резултатът от нея - празникът на Варна 15 август. Днес административният съд е отменил незабавното затваряне.

От Национална агенция за приходите са безапелационни – инспекцията на обекта не е пиар акция. От началото на лятната акция на данъчните по Северното Черноморие са създали 5000 инспекции, които са приключили с над 400 акта.

Очаквано, най-вече са актовете за неиздаване на касови бележки – 90. В 90 от случаите касов уред въобще е липсвал.

От Национална агенция за приходите регистрират, че през последните години търговците, изключително по Северното Черноморие, са станали по-дисциплинирани.

Данъчните са запечатали даже няколко хотела през това лято, само че туристи не са гонени. Запорирани са били единствено свободните стаи. От 67 обекта пък са конфискувани наложително над 200 000 лв. от касите, защото притежателите им имат просрочени отговорности към Агенцията по приходите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР