Данъчните облекчения за отглеждане на деца да може да се

...
Данъчните облекчения за отглеждане на деца да може да се
Коментари Харесай

Предложение: Данъчните облекчения за отглеждане на деца да се разпределят между родителите

Данъчните облекчения за развъждане на деца да може да се разпределят сред двамата родители. Това предлага финансовото министерство за следващата година.

В момента единствено единият родител има право да ги взима, а другият би трябвало да подава декларация че няма да се възползва.

Това, че облекченията ще може да се разпределят сред родителите ще подкрепи най-много фамилиите, които отглеждат деца с увреждания. Снимка: bTV В момента, в случай че приходът на майката да вземем за пример не е задоволителен, с цел да се извадят от него 2000 лв., то и възобновеният данък не може да доближи оптималните 200. Снимка: bTV Така тя ще получи 160 да вземем за пример - останалите 40 лв. няма по какъв начин да ги вземе бащата. От следващата година това ще е допустимо.

Освен това от 2019 година към този момент няма да е нужно родителят, който не употребява облекчението за развъждане на деца да подава настрана декларация за отвод . През актуалната година са 39 200 майки, да вземем за пример, са подали заявление за тази отстъпка, а още 39 200 татковци са попълвали обособен документ, че няма да вземат те парите.
Снимка: bTV
В фамилията на Наталия Атанасова тя е тази, която употребява отстъпката за развъждане на дете. Бащата на щерка й всяка година заявява, че няма да го прави. „ По-добрият вид е да няма бумащина и да е елементарно за нас и да не вървим да питаме”, разяснява тя.

Декларацията за отвод сега подсигурява, че вторият родител няма да злоупотреби. След отпадането на тази нужда от Национална агенция за приходите обаче предизвестяват, че ще вършат инспекции и ще засичат .

И още една значима стъпка, само че след още една година - обичайното попълване и изчисление на декларациите ще отиде в предишното . Предвижда се данъчните да получават информация за всички наши приходи и да ни изпращат подготвена и попълнена декларация с точни сметки какъв брой имаме да даваме или да взимаме от страната.

„ Да могат те единствено да потвърдят дали това е правилно. Дали не получават още някакъв приход от наем от други физически лица, да вземем за пример, да допопълнят или в случай че са подавали нещо в течение на годината”, уточни представителят на Национална агенция за приходите Росен Иванов.

Наталия е удовлетворена, че към този момент няма да й се постанова да прави калкулации.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР