Данъчните не открили несъответствия между декларираните и получените доходи и

...
Данъчните не открили несъответствия между декларираните и получените доходи и
Коментари Харесай

Имотите на сина на Борислав Сарафов за 540 000 лв - законни според проверките

Данъчните не разкрили несъответствия сред заявените и получените приходи и имущество на сина на шефа на Националната следствена работа Борислав Сарафов. Ревизията обгръща интервала 01 януари 2015 - 31 декември 2018 година, оповестиха от прокуратурата.
Проверката на имуществото му стартира напролет, в разгара на Апартаментгейт, дружно с тази на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев и на брачната половинка на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов.
Тогава се появи медийна информация, че младежът, който учи право в Лондон, през тази и предходната година е купил апартамент, ателие и гараж в първокласния комплекс " Еделвайс " в Бояна за общо 540 000 лв..
" По мотив медийни изявления и постъпил сигнал за добити недвижими парцели на забележителна стойност от сина на Борислав Сарафов, шеф на Националната следствена слубжа (НСлС) и зам.-главен прокурор по следствието, на 4 април 2019 година бе разпоредена инспекция от основния прокурор Сотир Цацаров.
Върховна касационна прокуратурата (ВКП) разпореди на Национална агенция за приходите осъществяването на данъчни проверки на проверяваните лица ", оповестиха през днешния ден от пресцентъра на държавното обвиняване.
" На 31 юли 2019 година Търговско дружество на НАП-София изпрати на ВКП резултатите от завършилите данъчни проверки. Според Национална агенция за приходите не са открити несъответствия сред заявените и/или получени приходи и имущественото положение на физическото лице - наследник на Сарафов. Ревизията обгръща интервала 01.01.2015 - 31.12.2018 година
До момента във ВКП не са постъпили резултати от други дейности, предоставени на Национална агенция за приходите по инспекции на лица, заемащи висши държавни длъжности, за добити от тях недвижими парцели ", се споделя още в формалното известие.
Припомняме, след предписание на инспекцията зам.-главният прокурор и ръководител на Националната следствена работа Борислав Сарафов съобщи подготвеност да бъде разследван за жилището на сина си.
След като излезе в отпуск Сарафов бе видян в службата си по време на Ден на отворените порти в националното разследване.
Борислав Сарафов пое Националната следствена работа като единствен претендент за поста. Той бе номиниран от основния прокурор Сотир Цацаров, от някогашния началник Евгени Диков.
Преди това Сарафов беше заместник-главен прокурор и началник на Апелативната профилирана прокуратура. Преди това името на Сарафов бе обвързвано със сигнал от няколко следователи за неприятно отношение по време на работата по следствието на случая в Хитрино.
Преди това Сарафов бе претендент за член на Висш съдебен съвет, само че отдръпна кандидатурата сислед персонален диалог с основния прокурор Сотир Цацаров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР