Данъчните не открили несъответствия между декларираните и получените доходи и

...
Данъчните не открили несъответствия между декларираните и получените доходи и
Коментари Харесай

И синът на Борислав Сарафов чист и с ясни доходи

Данъчните не разкрили несъответствия сред заявените и получените приходи и имущество на сина на шефа на Националната следствена работа Борислав Сарафов. Ревизията обгръща интервала 01 януари 2015 - 31 декември 2018 година, оповестиха от прокуратурата.

Резултатите от данъчната инспекция са изпратени до прокуратурата на 31 юли.

Разследването стартира на 4 април 2019 по предписание от основния прокурор Сотир Цацаров. От Върховната касационна прокуратура разпоредиха на Национална агенция за приходите да направи данъчни проверки на проверяваните лица.

До момента във ВКП не са постъпили резултати от други дейности, предоставени на Национална агенция за приходите по инспекции на лица, заемащи висши държавни длъжности, за добити от тях недвижими парцели.

Припомняме, след предписание на инспекцията зам.-главният прокурор и ръководител на Националната следствена работа Борислав Сарафов съобщи подготвеност да бъде разследван за жилището на сина си. Неговият правоприемник има жилища за 540 000 лв..

Проверката на Сарафов бе разпоредена от Цацаров дружно с ревизия за шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев и ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов поради парцел на брачната половинка му, добит преди брака им.

След като излезе в отпуск Сарафов бе видян в службата си по време на Ден на отворените порти в националното разследване.

Проверката на сина на Борислав Сарафов бе част от абсурда Апартамент гейт. Заради имотния скандал Цветан Цветанов подаде оставка като ръководител на парламентарната група на ГЕРБ и от всички управителни постове в партията.

Преди него същото направиха министърът на правораздаването Цецка Цачева,заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов и заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева.

Припомняме също - Борислав Сарафов пое Националната следствена работа като единствен претендент за поста. Той бе номиниран от основния прокурор Сотир Цацаров, от някогашния началник Евгени Диков.

Преди това Сарафов беше заместник-главен прокурор и началник на Апелативната профилирана прокуратура. Преди това името на Сарафов бе обвързвано със сигнал от няколко следователи за неприятно отношение по време на работата по следствието на случая в Хитрино.

Преди това Сарафов бе претендент за член на Висш съдебен съвет, само че отдръпна кандидатурата сислед персонален диалог с основния прокурор Сотир Цацаров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР