Данъчните инспектори на Националната агенция по приходите (НАП) са запечатали

...
Данъчните инспектори на Националната агенция по приходите (НАП) са запечатали
Коментари Харесай

Данъчните подпукаха Черноморието, оборотите на търговските обекти скочиха със 100 милиона лева!

Данъчните инспектори на Националната организация по приходите (НАП) са запечатали 113 търговски обекта по Черноморието в хода на лятната акция до този миг.

От началото на летния сезон до в този момент инспекторите на Национална агенция за приходите са направили общо 24 000 инспекции по цялото Черноморие. Резултатите демонстрират, че най-вече наказания са наложени поради неиздаването на касови бележки. Другите нарушавания най-често са свързани с противоречие на в касата и регистрираните обороти, както и липса на фискални устройства в обектите.

Лятната контролна акция на Национална агенция за приходите продължава. Съвместно с органите на Министерство на вътрешните работи и Агенция " Митници " инспекторите на Национална агенция за приходите ще ревизират обектите по цялото Черноморие, а освен в огромните курорти. Основен акцент на инспекциите са отчитането на обороти и издаване на касови бележки.

НАП регистрира и растеж на оборотите на комерсиалните обекти по цялото Черноморие със 100 млн. лева Данните са за месец юли в съпоставяне със същия месец през миналата 2016 година.
Данните от отдалечената връзка на Национална агенция за приходите с касовите апарати в странатапоказват, че измежду местата с максимален растеж на записаните в Национална агенция за приходите доходи е Обзор. Там са регистрирани 149% повече доходи по отношение на юли 2016 година.

В огромните курорти също има повишение на оборотите през юли тази година. В Албена растежът е 62%, в Слънчев бряг - 10%, а в Златни пясъци - 22%.

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушавания могат да се подават на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 или по е-поща на [email protected]/* */
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР