Данъчни проверяват баровците на пистите дали си плащат данък уикенд“

...
Данъчни проверяват баровците на пистите дали си плащат данък уикенд“
Коментари Харесай

Данъчни подпукаха баровците по ски пистите

Данъчни ревизират баровците на пистите дали си заплащат налог „ уикенд “ за фирмените коли. Тези инспекции текат с цялостна мощ в зимните курорти, паралелно с контрола от страна на Националната организация за доходи върху търговците, издаването на касови бележки и продажбата на рискови артикули като алкохол и цигари. По време на акцията на Национална агенция за приходите за засилен надзор в зимните курорти, която стартира още при започване на сезона, са тествани стотици скъпи коли, написа „ Труд “. Сред набелязаните за инспекции коли има Бентлита и Мерцедеси S-класа. Целта е да се откри дали за служебните коли, които са паркирани край пистите или се карат в 2 ч. през нощта и явно се употребяват за персонални потребности, се заплаща налог „ уикенд “.

След като видят безценен автомобил край пистите данъчните ревизират дали е регистриран на компания или на жител. И в случай че е длъжностен, изпращат информацията на поделението на Националната организация за доходи в страната, където е записана компанията, с цел да се види дали тя заплаща Данък добавена стойност и 10% корпоративен налог за разноските за поддръжка при персоналното прилагане на автомобила.

При инспекциите на първокласните коли през предходната зима се оказа, че множеството притежатели са изрядни. При тези инспекции единствено за към 30% от набелязаните коли се стигаше до пускане на проверка на компанията притежател с цел да се откри размера на дължимите данъци. За 70% от колите компаниите съзнателно си плащаха налог „ уикенд “.

Кампанията за заплащането на дължимите данъци при персоналното потребление на служебните коли започва преди две години и към този момент има забележими резултати. Подобна скица на надзор се прилагаше и през лятото в морските курортите в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР